Nova Microsoft Teams funkcija

0
198

Microsoft Teams uveo je funkciju Walkie Talkie koja treba da olakša komunikaciju radnicima na terenu.

PCPress.rs Image

Microsoft Teams je uveo novu funkciju pod nazivom Walkie Talkie koja je dostupna svima. Njen cilj je da ljudi koji rade na terenu lakše komuniciraju između sebe. Funkcija je dostupna i na iOS i na Androidu.

Nova funkcija radi preko push-to-talk kanala preko kojeg se korisnik povezuje sa timom. Korisnik ne može da komunicira sa ljudima unutar kanala ako ne dobiju dozvolu ili poziv. Microsoft smatra da ova funkcija olakšava komunikaciju preko WiFi-ja ili mobilnog interneta. Sistem funkcioniše tako što radnici na prvoj liniji mogu da izdiktiraju svoju poruku i pošalju je primaocu. Reč je o komunikaciji koja najsličnije odgovara toki voki, odnosno radio vezi.

Na primer, radnici u Lidlu imaju slušalice i povezani su nekim kanalom, najverovatnije radio kanalom preko kojeg komuniciraju između sebe. Nova funkcija Microsofta se iz tog ugla može posmatrati kao revolucionarna jer sada se isti način komunikacije odvija putem Interneta.

Funkcija se ne aktivira samostalno, već timovi koji žele da je koriste moraju da je pronađu u okviru „Smernice podešavanja aplikacije“. Potrebno je oko 48 sati da funkcija postane dostupna.

Izvor: Indianexpress

The post Nova Microsoft Teams funkcija first appeared on PC Press.Original Article