Indie hit FTL:Faster Than Light je sredinom rujna prošle godine navršio pet godina, a dvočlani razvojni tim Subset Games već neko vrijeme radi na novom projektu. Budući da je velikom broju igrača FTL pružio brojne sate strateško taktičke zabave, s nestrpljenjem čekaju dodatne informacije o novoj igri.

One su sada stigle, jer smo putem Twittera saznali kako Into the Breach izlazi krajem ovog mjeseca, točnije 27. veljače. Igra će tada izaći samo za PC, a u planu su verzije i za druge platforme o kojima tim zasad još ništa nije rekao.

Kao i njihova prva igra, Into the Breach izgleda jednostavno i tim čak opisuje borbu kao minimalističku, no trebat će vam vremena da svoju strategiju usavršite. Osim dvojca koji čine Subset Games, na igri rade Ben Prunty koji je zaslužan za odličan soundtrack iz FTL-a, PowerUp Audio se bave ostatkom zvukova koje će dopirati do naših ušiju, a legendarni Chris Avellone je odlučio surađivati s njima na pisanju priče i izgradnji svijeta.

Nešto malo detalja koje su odlučili podijeliti s igračima možete proučiti na službenim stranicama, a jedini objavljeni trailer se nalazi ispod teksta. Into the Breach će biti moguće kupiti putem Steama, GOG-a i Humblea po zasad još neutvrđenoj cijeni.

Article source: http://www.bug.hr/igre/nova-igra-tvoraca-ftl-a-izlazi-krajem-mjeseca-2809