Nova hrvatska zlata na informatičkoj Olimpijadi

0
194

Završila je 28. srednjoeuropska informatička olimpijada koja se od 1. do 5. rujna održala u Zagrebu, uz online sudjelovanje svih zemalja.

Na ovom međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, nastupilo je 48 natjecatelja iz 11 zemalja, a mladi hrvatski informatičari postigli su fenomenalan uspjeh i osvojili DVIJE ZLATNE, JEDNU SREBRNU i ČETIRI BRONČANE MEDALJE.

Osvajač zlatne medalje i ukupni apsolutni POBJEDNIK ovog natjecanja je DORIJAN LENDVAJ, a uz njega zlato je osvojio i PATRICK PAVIĆ. Srebrni je bio KREŠIMIR NEŽMAH, a VITO ANIĆ je osvojio brončanu medalju. Svi članovi reprezentacije učenici su XV. gimnazije iz Zagreba.

Uz već navedene učenike, s obzirom da je Hrvatska domaćin ovog natjecanja, nastupio je i naš drugi tim. Brončane medalje osvojili su VLATKO BOREVKOVIĆ, FRAN BABIĆ i MATEJ VOJVODIĆ, a još je nastupio i IVAN JAMBREŠIĆ.

Voditelji reprezentacije bili su Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, i Gabrijel Jambrošić, dok je organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar koji je ujedno bio i predsjednik i izvršni direktor ovog natjecanja.

Detaljni izvještaj, kompletne rezultate i zadatke s natjecanja možete pronaći na adresi https://hsin.hr/ceoi2021/

Original Article