Nova Call of Duty igra studija Sledgehammer Games dolazi 2027. godine

0
66
nova-call-of-duty-igra-studija-sledgehammer-games-dolazi-2027.-godine

Još od kada su pomogli Infinity Wardu u razvoju Call of Duty Modern Warfare 3 davne 2011. godine, Sledgehammer Games su postavljeni kao treći glavni razvojni studio za izuzetno popularnu franšizu – bili su glavni developer za naslove uključujući Advanced Warfare, WWII i COD Vanguard. Kao deo restrukturiranja kompanije, otkriveno je da je sledeća igra na kojoj radi Sledgehammer planirana za 2027. godinu.

Kako je izvestio Insider-Gaming, kao deo nedavnog Microsoftovog talasa otpuštanja koji je pogodio skoro 2000 zaposlenih, Sledgehammer Games su bili znatno pogođeni, gubeći skoro trećinu celokupnog radnog osoblja. Štaviše, glavna kancelarija studija u Kaliforniji se zatvara, sa developerima koji prelaze na rad od kuće do kraja 2024. godine.

U prošlosti, Sledgehammer Games su često bili na gubitničkoj strani od strane Activisiona, sa mnogim njihovim igrama koje su razvijane pod strogim rokovima – što je istorijski vodilo ka manje nego sjajnom prijemu. Takav je bio slučaj sa najnovijim Modern Warfare 3, gde je Sledgehammer bio zadužen za razvoj multiplejer elementa igre.

Srećom, uprkos svem haosu koji trenutno okružuje studio, tim će nadamo se imati dovoljno vremena da radi na svojoj sledećoj igri, jer prema izveštaju, sledeći naslov iz Sledgehammer Games je planiran za izlazak 2027. godine. Ako je to slučaj, onda će proći 4 godine od MW3 i čitavih 6 godina od njihove poslednje igre kao primarnog developera (COD Vanguard iz 2021. godine).

Uprkos opštem konsenzusu, Sledgehammer Games ima veliki potencijal i talenat, ali je uglavnom bio ometen od strane Activision Blizzarda. Nadamo se da će njihov naslov iz 2027. godine dokazati da Sledgehammer može da proizvede zaista odličnu igru, ukoliko im se da vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More