Nordeus fondacija predstavila prvu besplatnu platformu za učenje o gejmingu – Gejmlab

0
50

Domaća Nordeus fondacija pokrenula je besplatni obrazovni program pod nazivom Gejmlab, koji kroz kurseve i predavanja stručnjaka polaznicima nudi osnovna znanja iz najrazličitijih oblasti gejming industrije, od programiranja, gejm dizajna i umetnosti u igrama, pa sve do marketinga i istraživanja korisničkog ponašanja.

Gejming je industrija budućnosti. O tome svedoči njen ubrzan razvoj, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou. Cilj Gejmlab projekta je osnivanje centralne platforme za učenje o gejmingu, a ujedno i edukacija nove generacije ljubitelja video igara.

Početna verzija platforme obuhvata kurseve o šest ključnih disciplina u gejming industriji uz mnoštvo drugih korisnih informacija i izvora. Svoje znanje i iskustvo sa polaznicima kursa, za početak dele stručnjaci Nordeusa i Srpske asocijacije industrije video igara (SGA), a u planu je pridruživanje i drugih kompanija.

  • Andrej Kugonič – direktor marketinga, Nordeus
  • Đorđe Đurđević – softverski inženjer, Nordeus
  • Kristina Janković Obućina – izvršna menadžerka, SGA
  • Nikola Damjanov – lead game artist, Nordeus
  • Marko Antonić – gejm dizajner, Nordeus
  • Milan Jovović – suosnivač Nordeusa
  • Milovan Dekić – istraživač korisničkog ponašanja, Nordeus

“Ovo je početna verzija platforme, koja prikuplja i sistematizuje postojeće znanje naše gejming zajednice koje smo proširili i prilagodili deci i mladima. Cilj nam je da je kroz angažovanje i saradnju sa drugim kompanijama i organizacijama kontinuirano nadograđujemo. Želimo da i na ovaj način udružimo domaću gejming industriju i podelimo znanje sa narednim generacijama, kako bi imali što bolje šanse za uspeh u globalnoj digitalnoj ekonomiji. Verujemo da će širok dijapazon znanja i veština koje nude naše stručnjaci iz gejming industrije u tome značajno pomoći ”, naglasio je Miloš Paunović, programski menadžer Nordeus fondacije.

Program je besplatan i otvoren za sve, bilo da ste novajlija u svetu gejminga, bilo da već imate iskustva u industriji i želite da dodatno unapredite svoje veštine.

Gejmlab platformi možete pristupiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Nordeus fondacija predstavila prvu besplatnu platformu za učenje o gejmingu – Gejmlab appeared first on PLAY!.

Original Article