No Man Sky imao “najveći” mesec u poslednjih nekoliko godina

0
51

No Man’s Sky pruža kosmičke avanture već sedam godina i, uprkos tome što nije ispunio očekivanja pri lansiranju, razvio se u neverovatno raznovrsnu igru zahvaljujući fantastičnoj post-lansiranoj podršci kompanije Hello Games. Sa besplatnim nadogradnjama veličine ekspanzija koje izlaze svake godine, igra neprestano privlači igrače da se vrate.

Ovaj mesec, prema rečima osnivača Hello Games-a, Seana Murraya, je zapravo njen “najveći” u poslednjih nekoliko godina, uprkos konkurenciji od dugo očekivanog Starfielda, još jedne igre koja obećava mnoge slične stvari.

Ovo važi za sve platforme, kaže Murray, ali samo na Steamu je imala najbolji mesec od septembra 2021. i jedan od svojih najboljih meseci uopšte. To je prilično postignuće za igru ove starosti. Vredi napomenuti da je njen najveći update godine stigao krajem avgusta, praćen novom Ekspedicijom na početku ovog meseca, tako da su oba ova faktora značajno doprinela.

Već se formira priča da je ovaj porast posledica razočaranih igrača Starfielda koji prelaze na No Man’s Sky, ali nema mnogo dokaza za to osim tvrdnji od strane nekoliko kritičara Starfielda. Sa lansiranjem veličine Starfieldovog, uobičajeno je da igre sa sličnim karakteristikama dožive porast jer im raste vidljivost. Mnoge su poređenja napravljene između ta dva, pa je prirodno da se stari igrači vrate, dok novi odluče da vide o čemu se sve radi.

Međutim, nema sumnje da ima igrača koji nisu bili zadovoljni sa Starfieldom i koji sada traže svoje kosmičke avanture u No Man’s Sky. Ja sam jedan od njih. Iako No Man’s Sky nema tip ručno napravljenih RPG priča kao Starfield, obe igre nude mnogo svetova koji čekaju da budu istraženi, i kada je reč o tom aspektu, No Man’s Sky je definitivno jača igra.

Takođe je imala prednost sedam godina post-lansirane podrške, naravno. Mnoge od stvari koje se igračima dopadaju u No Man’s Sky, od fleksibilne izgradnje baze do vozila i flota, nisu postojale pri lansiranju, i dok je istraživanje njegove galaksije uvek bilo bolje od onoga što Starfield nudi, ako uporedimo obe igre pri lansiranju, moramo priznati da je Starfield u boljoj poziciji.

Starfield možda jeste najveće lansiranje godine, igra koju svaka stranica pokriva svakodnevno, ali to ne znači da se ne dešavaju interesantne stvari u drugim igrama, ili da mnogi igrači i dalje ne uživaju u njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

The post No Man Sky imao “najveći” mesec u poslednjih nekoliko godina appeared first on PLAY!.

Read More