Njemačko hrvatski e bicikl s odvojivim motorom

0
213

Njemački proizvođač električnih bicikala Storck Bicycles, u suradnji s Greypom Mate Rimca, Porsche Digitalom, proizvođačem električnim motora Fazuom i još nekoliko roizvođača dijelova i komponenti, na tržište je doveo vrlo zanimljiv električni bicikl Storck Cyklaer.

Bicikl ima ram i vilicu koji su čitavi izrađeni od ugljičnih vlakana (karbona), 12 SRAM Force AXS elektronički mjenjač s pogonom, kotače DT Swiss G 1800 s gumama Schwalbe G-One, hidraulične disk kočnice SRAM Force AXSplus (na dva od tri modela) te prednja i zadnja svjetla branda Busch & Müller.

Snagu pedaliranja vozača pojačava električna pogonska jedinica Fazua Ride 50 Evation koja se nalazi unutar donje cijevi, a sastoji se od litij-ionske baterije od 252 Wh i motora od 250 W, od kojih potonji uključuje osovinu radilice unutar donjeg držača. Uz pomoć motora bicikl može voziti brzinom od 25 km/h i postići domet do 120 km s jednim punjenjem baterije.

Jedna od najzanimljivijih stvari je u tome što se i baterija i motor mogu jednostavno ukloniti kada vozač ne želi nikakvu pomoć, čime se Cyklaer pretvara u obični bicikl na pogon "žganaca".

Cyklaer također posjeduje integriranu prednju i stražnju video kameru poput Greypovih bicikala, koje se mogu koristiti za razmjenu iskustava u vožnji s prijateljima ili za snimanje vožnji i događaja u vožnji u slučaju nesreće. Nadalje, pomoću namjenske aplikacije dizajnirane od strane Porsche Digitala, vozači mogu gledati video zapis stražnje kamere uživo na svom pametnom telefonu postavljenom na upravljač, kao zamjenu za retrovizor.

Pored toga, aplikacija osim navigacije, praćenja brzine i razine baterije može služiti i za praćenje bicikla s 4G/GPS-om u slučaju krađe, što je očito također preuzeto od Rimčeve tvrtke, a pomoću baterije bicikla telefon možete i puniti indukcijski kada je montiran na bicikl.

Storck Cyklaer se nudi u tri modela i nijedan nije jeftin. Najjeftiniji je E-Gravel orijentiran na vožnju makadamom, čija cijena iznosi 6.999 eura. Za kombinirano korištenje po makadamu i asfaltu nudi se E-Gravel With Streetwear, dok za urbanu vožnju preporučuju E-Urban With Streetwear. Oba potonja koštaju 7.299 eura.

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

Original Article