Već dobro poznati KGI-jev analitičar Ming-Chi Kuo ranije je izneo predviđanje kako će Samsung Galaxy Note 9 doći sa senzorom otisaka prstiju koji se nalazi ispod ekrana.

Ali čini se kako je Kuo zahvaljujući novim informacijama promenio mišljenje te sada predviđa kako Galaxy Note 9 koji će se na tržištu pojaviti u trećem kvartalu godine ipak neće imati senzor otisaka prstiju ispod ekrana.

Samsung je navodno odustao od te ideje nakon što Qualcomm-ov skener otiska prsta i alternativno optičkog rešenje (koje stiže od kompanija Samsung LSI, Goodix, Egis i Synaptics) nisu zadovoljili Samsung-ove tehničke standarde.

Kuo ističe kako tehnologiju senzora otisaka prstiju smeštenih ispod ekrana još uvek muče određeni problemi kao što je rad u kombinaciji sa zaštitom ekrana, energetska potrošnja i različit procenat uspešnosti prepoznavanja otisaka zavisno od okruženja u kojem se uređaj koristi.

Uprkos tome, Kuo i dalje vidi Samsung kao predvodnika na tržištu u implementaciji senzora otisaka prstiju ispod OLED ekrana, a veća tržišna prihvaćenost tehnologije očekuje se u prvom kvartalu 2019. godine. Takođe, Kuo navodi kako će u sledeće dve do tri godine isporuke Android uređaja s integrisanim 3D senzorom raspoznavanja lica biti veće od isporuka uređaja sa senzorom otisaka prstiju ispod ekrana.

Article source: http://www.itvesti.info/2018/03/nista-od-senzora-otisaka-prstiju-ispod.html