Ništa od kupovine? Musk kaže da Twitter krši njihov ugovor o transakciji

0
85


Šef Tesle, SpaceX-a i trenutno najbogatiji čovek na svetu, Elon Musk, nije zadovoljan Twitter-om, tvrdeći da su u "očiglednom materijalnom kršenju" njihovog ugovora o preuzimanju kompanije vrednom 44 milijarde dolara te da bi se on mogao raskinuti
U pismu koje je Muskov pravni tim poslao Twitter-u, navodi se da mu nisu pružili detalje o problemu sa spam botovima i da prema uslovima ugovora ima pravo znati te informacije.
"Gospodin Musk veruje da se kompanija aktivno opire i onemogućava mu pravo na informacije (i odgovarajuće obveze kompanije) prema njihovom ugovoru", stoji u pismu Muskovog pravnog tima, koji ističe da bi Musk zbog kršenja ugovora mogao odlučiti ne dovršiti transakciju.
Musk je, podsetimo, još sredinom maja zaustavio proces pregovaranja o finalnom dogovoru za preuzimanje, tražeći od Twitter-a da mu pruži egzaktne brojke spam botova na društvenoj mreži.
"Dogovor sa Twitter-om privremeno je pauziran, zbog čekanja detalja koji podržavaju izračun da spam/lažni nalozi predstavljaju manje od pet posto korisnika", napisao je tada Musk na svom Twitter računu.
Dakle, iako do sada ništa nije bilo službeno, pismo koje je nedavno poslao njegov pravni tim, sada potvrđuje da Musk ozbiljno razmišlja o odustajanju od akvizicije.
IT vestiOriginal Article