Nissan podiže autonomnu tehnologiju na sledeći nivo sa samo-vozećim metlama

0
87
nissan-podize-autonomnu-tehnologiju-na-sledeci-nivo-sa-samo-vozecim-metlama

Nissan je demonstrirao svoju najnoviju autonomnu tehnologiju vožnje ProPilot koristeći… metle.

Nazvane ProPilot Mop, Nissan je poneo svoje izume na odbojkašku utakmicu. Tri metle su se kretale oko terena, koristeći LED svetla da simuliraju staze kako bi prikazale koliko je autonomna tehnologija vožnje kompetentna. Metle su se dobro snašle i nije zabeležen nijedan sudar.

ProPilot Mop

Jedna od metli je čak demonstrirala funkciju promene staze i preticanja. U stvarnom svetu, ova funkcija pomaže vozačima da preteknu sporiji saobraćaj prelaskom na drugu traku i povratkom na prvobitnu putanju kada je put ponovo prazan.

Nissanova autonomna tehnologija vožnje ProPilot ima sedam kamera, pet radarskih senzora i 12 sonarnih senzora, omogućavajući vožnju bez ruku. U svojim automobilima, sistem takođe koristi tehnologiju visoke preciznosti za pozicioniranje putem satelita, iako sumnjamo da je Nissan opremio svoje samo-vozeće metle ovom funkcijom.

Drugi standardni sistemi pomoći vozaču uključuju inteligentnu kontrolu krstarenja, inteligentno upozorenje na sudar sa prednjim vozilom, automatsko kočenje u nuždi sa detekcijom pešaka i upozorenje na saobraćaj iz suprotnog smera.

ProPilot Mop

Nissan takođe planira da lansira svoju sveobuhvatniju tehnologiju samo-vožnje, Ground Truth Perception, do sredine 2020-ih godina. Do 2030. godine se očekuje da će ova tehnologija biti dostupna na svakom Nissan modelu, u sklopu Nissan Ambition 2030.

Read More