Nioh 2 – The Complete Edition

0
442

Sa osvitom nove generacije, programeri i izdavači bili su primorani da naprave izbor: izdajete li besplatno ažuriranje ili naplaćujete proširenje ili remaster igre? Za Team Ninja-in ubod u tvrdu kao ekseri akciju role-playing – Souls nalik, ako želite – Nioh Collection ih vidi kako obe rade.

Za originalni Nioh, vlasnici PS5 mogu da plate Nioh Remastered – The Complete Edition, bilo samostalno ili u kolekciji, i dobiju pobolјšanu verziju originala iz 2017. godine. U međuvremenu, svako ko je kupio Nioh 2 na PS4 u poslednjih godinu dana ili ugrabi novo The Complete Edition može da dobije besplatnu nadogradnju igre na PS5. Tecmo Koei su takođe zgodno iskoristili priliku da prvi put puste nastavak na PC-u.

Imali smo apsolutno zadovolјstvo da pregledamo originalno izdanje Nioh 2 prošle godine kada je lansiran na PS4, i mislimo da je pošteno reći da se naša mišlјenja o osnovnoj igri zapravo nisu promenila. Srećom, Complete Edition dodaje čitav niz stvari koje bi igrači koji nisu išli u korak sa DLC-om propustili.
Znate, igrači poput nas.

Mnogo volimo igre, a i Nioh 2 nam se sviđa, ali čak i za osnovnu igru trebalo nam je nekih 70 sati da je prođemo zahvalјujući vremenu provedenom u zezanju sa sporednim misijama i, budimo iskreni ovde, obilnoj dozi umiranja.

Nećemo previše da zaranjamo u priču, ali postoji trio DLC ekspanzija, od kojih svaka dodaje nekoliko novih faza i oko deset novih misija u kombinaciju. Za svaki DLC će vam trebati oko deset sati da pobedite neki deo, što znači da je prolazak kroz sve oko 100 sati igranja.

Kada zatim dodate potencijal za New Game Plus i sve dodatke koje ovaj režim čini kako se igra igra, neprijatelјe sa kojima ćete se suočiti, pa čak i vrstu plena koji može da padne, iznenada imate ono što bi moglo da bude najveći Souls nalik koji postoji. Ko-op je i dalјe inspirisativan, takođe, i zaista se nadamo da će i drugi Souls nalik naučiti iz ovog određenog aspekta, jer bi nepotrebno korišćenje White Soapstones znatno olakšalo život.

Nioh 2 EditionJedna od glavnih stvari koje su prva dva DLC-a, The Tengu’s Disciple i Darkness in the Capital, dodali su dva nova oružja. Prvi od njih je Splitstaff, što je još jedno magično oružje koje je u osnovi veliki štap s jutarnjom zvezdom na oba kraja. Mislimo da ne moramo da objašnjavamo zašto je to u redu.

Drugi je ipak onaj koji nas je osvojio, jer konačno dodaje Fist oružje u Nioh 2, što vas pretvara u majstora borilačkih veština. Postoji samo nešto čudesno u nabijanju natprirodnog bića u kašu, a reći da smo prvi put bio vrtoglavi kada bi njime upravlјali bilo bi grubo potcenjivanje toga koliko smo lako zadovolјni (ponekad). Svakako, yokai su i dalјe zastrašujući, ali teško je osećati se previše kukavički kad možete da ih smaknete udarajući ih pravo u bradu. Pa, mislimo da je to ionako brada.

Nioh 2 EditionPrelaskom na nove platforme, sve se to dovodi u verziju igre koja neverovatno dobro radi na PC-u. U našem vremenu igranja imali smo samo nekoliko štucanja i pretpostavlјamo da je to više naša greška u PC-u nego bilo šta što je u vezi sa igrom u ovom trenutku (pomalo postaje).
Jedini drugi problem koji imamo sa njime je taj što se kursor miša nasumično pojavlјuje tokom igranja, a sve ikone dugmadi su i dalјe navedene za PlayStation kontroler, čak i ako koristite Xbox kontroler (znate, superiorni kontroler iz poslednje-generacije). Srećom, to su prilično mali problemi, ali oni su uočlјivi.

Na PlayStation 5 to je već poznata priča, ali gradi izvanredne temelјe originalnog izdanja. Na osnovnom PS4 imali ste izbor između 720p60 i 1080p30, dok je na PS4 Pro bio 1080p60 i 1800p30. Nadogradnja za PS5 nema potrebu za opcijom od 30 kadrova u sekundi. Umesto toga, standardno je 4K pri 60 fps, sa opcijom performansi od 120 fps za one koji imaju televizore ili ekrane koji to mogu da podnesu. Iz našeg spot testiranja na 1080p 120Hz ekranu, čini se da je besprekoran 120fps, što nije iznenađenje s obzirom na to koliko je originalno izdanje bilo dobro optimizovano.

Sa super brzim vremenima učitavanja zbog kojih se vaše smrti osećaju kao manje kažnjavanje, jedina mana za nadogradnju PS5 je mala nespretnost u napretku koji ste postigli na PS4. Moraćete da učitate stariju verziju igre, otpremite sačuvanu datoteku na server i ponovo je preuzmete. PlayStation je i dalјe glup za ove sheme sačuvavanja datoteka, ali barem imate transfere, što nije uvek zagarantovano.

Dobro:

  • Još više neverovatne igre
  • Novo oružje je odlična zabava
  • Ko-op je i dalјe izvanredan
  • Gotovi, bezmalo bez napora portali za PS5 i PC

Loše:

  • Zmiji još uvek nisu potrebne sise
  • Možda previše igre za neke lјude
  • PlayStation 5 međugeneracijski transferi čuvanja su i dalјe glupi

Nioh 2 – The Complete Edition was last modified: 2 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Nioh 2 – The Complete Edition appeared first on ITNetwork.

Original Article