Nintendo Switch Online će se preneti na narednu Nintendo konzolu

0
44
nintendo-switch-online-ce-se-preneti-na-narednu-nintendo-konzolu

Nintendo je imao zanimljiv odnos sa svojim retro naslovima. Dok je proizvođač konzola istorijski doneo većinu svog kataloga klasičnih igara u svaki sledeći sistem, izdavanjem nove konzole bi se ovi napori obično ponovo pokretali sa svakom novom generacijom. Na sreću, čini se da se Nintendo drži svoje uspešne usluge Nintendo Switch Online koja ide napred u buduće generacije.

Kako je otkrio korisnik ResetEra „Homura“, CMA (Uprava za konkurenciju i tržišta) objavila je izveštaj prvenstveno fokusiran na tekuću Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda. Uz to, CMA je pomenuo Nintendo, posebno u vezi sa NSO, rekavši:

„Nintendo Switch Online je isključen iz naših akcija jer je Nintendo usluga igranja u oblaku veoma ograničena. Nintendo usluga igranja u oblaku dostupna je samo na Nintendo Switch uređaju i […].“

Ovo nije prvi deo redigovanih informacija koje je objavio CMA, ali je to jedan od zanimljivijih propusta. Kako sada stoji, usluga Nintendo Switch Online je dostupna samo na Nintendo Switch-u. Iako je moguće da je NSO planiran za objavljivanje na drugim platformama, to je malo verovatno, pa je najlogičnije objašnjenje da se […] odnosi na sledeću Nintendovu konzolu – kad god se ona objavi.

Kao što je pomenuto, prethodne generacije bi videle igrače da moraju da kupuju ove starije naslove iznova i iznova. Iako je bilo lepo što su igrači mogli direktno da kupe ove retro igre u to vreme, mogućnost da biblioteku prenesu budućim generacijama kroz NSO je na kraju korisniji pristup i nadamo se da je to zaista slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More