Nintendo Switch nastavlja jaku prodaju sa 140 miliona prodatih primeraka

0
66
nintendo-switch-nastavlja-jaku-prodaju-sa-140-miliona-prodatih-primeraka

Nintendo Switch će biti tačno sedam godina star u idućeg meseca ove godine. Uprkos svojim godinama, prenosni uređaj nastavlja da pokazuje zašto je Nintendo tako dominantan na tržištu.

Prema izveštaju o zaradi kompanije za FY24 Q3, Nintendo Switch je prodao 139,36 miliona jedinica.

Ovo takođe označava odlično vreme za razgovor o rekordu koji bi mogao biti oboren u ne tako dalekoj budućnosti.

PlayStation 2 drži rekord za najviše prodatih jedinica, sa oko 158 miliona širom sveta. Nintendo Switch je sada prodao 139,36 miliona jedinica i potencijalno bi mogao prestići PS2 u 2025. godini.

Od svih prodatih jedinica tokom celog životnog veka, oko 6,9 miliona je isporučeno u poslednjem kvartalu. To ukazuje na to da prodaja i dalje ide snažno. U avgustu 2023. godine, konzola je prodala 129,53 miliona jedinica, a ovaj broj se povećao na oko 132,46 miliona do novembra.

Sve u svemu, Nintendo je bolje nastupio tokom praznika nego u FY24 Q2. Takođe je prodao 1,2 milijarde jedinica softvera. Zelda: Tears of The Kingdom je premašila 20 miliona prodatih kopija, dok je Mario Kart 8 Deluxe prodao ogromnih 60 miliona kopija.

Iako brojevi prodaje konzola ne izgleda da usporavaju, mogli bi pretrpeti udarac kada Nintendo pokrene svoj novi hardver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More