Nintendo Switch će uskoro premašiti Game Boy i PS4 po broju prodatih uređaja

0
63

Od svog lansiranja u proleće 2017. godine, Nintendo Switch se konstantno prodavao kao vrući kolači, a hibrid ručne konzole našao se pri vrhu liste najprodavanijih konzola za video igre svih vremena. Sa najnovijim objavljenim podacima, sada je očigledno da će Nintendo Switch uskoro nadmašiti i PS4 i Game Boy i postati treći najprodavaniji sistem svih vremena.

Kako je izvestio Gematsu, Nintendo je nedavno ažurirao podatke o prodaji hardvera i softvera, otkrivajući da je tokom 3 meseca koji su se završili 30. septembra, Nintendo prodao 3,25 miliona Switch uređaja, čime je ukupan broj prodatih sistema dostigao 114,33 miliona.

Ova poslednja cifra stavlja Switch odmah iza PlayStation 4 i njegovih 117,2 miliona prodatih konzola, a Nintendov sopstveni Game Boy / Game Boy Color je sledeći u nizu sa više od 118,69 miliona prodatih jedinica.

Sa svojom trenutnom putanjom, Switch će verovatno postati treći najprodavaniji sistem za video igre svih vremena do svog šestog rođendana – daleko nadmašivši većinu drugih sistema na vrhu.

Pošto je sada star skoro 6 godina, Switch sigurno počinje da oseća svoje godine, pa će biti interesantno videti koliko će još jedinica prodati – i da li će se konzola približiti DS i PS2 150+ miliona prodatih jedinica. Vreme će pokazati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Nintendo Switch će uskoro premašiti Game Boy i PS4 po broju prodatih uređaja appeared first on PLAY!.

Original Article