Nintendo se ne slaže sa trendom: neće koristiti veštačku inteligenciju za razvoj igara

0
68
nintendo-se-ne-slaze-sa-trendom:-nece-koristiti-vestacku-inteligenciju-za-razvoj-igara

Dok većina velikih izdavača na zapadu razmišlja o tome da investira u generativnu veštačku inteligenciju i implementira je kako bi ubrzala razvojne rokove, Nintendo ide svojim smerom. Tokom nedavnog sastanka sa investitorima i odgovora na njihova pitanja, Nintendove izvršne osobe su potvrdile da kompanija nema planove da počinje da koristi Generative AI alate za razvoj budućih igara.

Tokom nedavnog sastanka sa investitorima i odgovora na njihova pitanja, Nintendovog predsednika, Šuntara Furukawa, pitali su o planovima kompanije za generativnu veštačku inteligenciju i njenom mestu u razvoju igara. Furukawin odgovor je upravo ono što biste očekivali od kompanije koja se često odvajala od širih trendova u industriji.

Kako je TweakTown uočio, ceo citat je objavljen na Nintendovom japanskom sajtu za odnose sa investitorima:

„Imamo decenije iskustva u stvaranju optimalnih iskustava igranja za naše kupce, i dok ostajemo fleksibilni u reagovanju na tehnološki razvoj, nadamo se da ćemo i dalje pružati vrednost koja je jedinstvena za nas i koja se ne može postići samo kroz tehnologiju.“

Drugim rečima, Nintendo ne planira da zameni svoje kreativne ljude kreativnim mašinama. Iako je tačno da alati generativne veštačke inteligencije mogu pomoći u razvoju video igara, uglavnom se gledaju kao mera zaštite troškova kako bi se zamenili umetnici, glumci i čak angažovalo manje developera. Nintendo ima dugogodišnju istoriju zadržavanja talenata i jedan je od nekoliko velikih izdavača koji su izbegli veća otpuštanja u prethodnih 18 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More