Nintendo planira da nastavi sa podrškom za 3DS i u 2020. godini

Popularna “ručna” konzola, Nintendo 3DS, će u februaru naredne godine proslaviti svoj 9. rođendan, od kada se prvi put 26. februara pojavila u Japanu.

I posle svih ovih godina, i dalje važi za jednu od omiljenijih Nintendo konzola, koja je do sada prodata u preko 75 miliona primeraka.

Kako joj se polako bliži kraj ciklusa, mnoge vlasnike ovog preklopnika brine do kada će Nintendo nastaviti da pruža podršku za ovu džepnu konzolu, i čini se da će sa istom nastaviti makar i u narednoj godini, kao i ovih poslednjih 2-3.

To znači da ćemo čak i u 2020. videti tu i tamo da se pojavi neki novi naslov za ovu konzolu, što je u eri kada se pojavio i Switch Lite, za vlasnike 3DS-a zaista i više nego što se mogu nadati.

Ovo je potvrdio Dog Bouser, predsenik Nintendo Amerike, koji je rekao da će 3DS biti “živ onoliko koliko vreme to bude pokazalo”, odnosno koliko za time bude bilo potrebe i dokle god se pokazuje da i dalje postoji želja i potreba kod igrača da kupuju nove naslove za ovu vremešnu konzolu.

Tako da, ukoliko ste vlasnik 3DS i želite da dobijate i dalje nove igre – kupujte one koje se pojave i pokažite da vas još ima!

The post Nintendo planira da nastavi sa podrškom za 3DS i u 2020. godini appeared first on PLAY!.

Original Article