Nintendo otvoreno spominje next-gen platformu u oglasu za posao

0
35
nintendo-otvoreno-spominje-next-gen-platformu-u-oglasu-za-posao

Industrija video igara je prilično tajnovita, posebno Nintendo. Uz to, često možemo da prikupimo neke od ovih redigovanih detalja zahvaljujući oglasima za posao. Takav je slučaj sa novom objavom proizvođača konzola – sa Nintendoom koji zvanično raspravlja o svojoj platformi “sledeće generacije“.

Kako je otkrio korisnik Reddit-a “Untangled-fork“, nova lista poslova koju je Nintendo objavio u potrazi za inženjerom/naučnikom za istraživanje i razvoj Game Technologies pominje budući Nintendo hardver (jedan od retkih puta do sada da je proizvođač konzole to zvanično učinio) .

U diskusiji o odgovornostima ove pozicije, Nintendo je naveo “Cilj će biti da se teži i prevaziđe najsavremenija rešenja u ovim oblastima, ciljajući trenutnu i sledeću generaciju Nintendo platformi. Biće neophodna saradnja sa developerima igara kako bi se nove tehnologije dovele na tržište.”

Štaviše, u vezi sa pojedinostima, lista je istakla “razvoj na više platformi“ kao jednu od ključnih odgovornosti. Dugo se pretpostavljalo da Nintendo vredno radi na svom nasledniku Nintendo S2itch-a, pa ova činjenica nije iznenađujuća. Međutim, ohrabrujuće je videti da se čini da je kompatibilnost na više platformi jedna od glavnih prepreka za ovaj uređaj sledeće generacije.

Nintendo je ranije spominjao međugeneracijsku budućnost svoje pretplatničke usluge Nintendo Switch Online, ali ova nova objava, nadamo se, ukazuje da se radi na kompatibilnosti.

Što se najave novog hardvera tiče, ko zna. Možda nas dele godine od najave, a možda se to desi krajem leta na Gamescomu, jer se Nintendo vraća u Keln nakon 4 godine pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More