Nintendo neće najaviti novi hardver ove godine

0
54

Nintendo ove godine neće najaviti Switch Pro ili naslednika Switcha, objavljeno je.

Novi članak kompanije Nikkei analizira Nintendov nedavni izveštaj o prodaji, u kojem se navodi pad prodaje hardvera i softvera u odnosu na prethodnu godinu za tri meseca zaključno sa junom 2022.

Nikkeijev članak tvrdi da se zbog Nintendo-ovog fokusa na postizanje svog trenutnog plana prodaje u potpunosti koncentriše na proizvodnju dovoljnog broja Nintendo Switch jedinica sa komponentama koje je mogao da obezbedi.

U razgovoru za publikaciju, Nintendo predsednik Šuntaro Furukava je rekao: „Uobičajeno, tokom leta pravimo zalihe zaliha da bismo se pripremili za sezonu prodaje na kraju godine, koja je na vrhuncu. Ovog leta nismo u mogućnosti da proizvedemo onoliko koliko obično.“

Iako je Furukava rekao za Nikkei da kompanija i dalje cilja na 21 milion Switch konzola isporučenih tokom fiskalne godine koja se završava marta 2023. godine, situacija u vezi sa nabavkom delova ostaje nejasna.

U novembru prošle godine Nintendo je rekao da još uvek interno raspravlja o konceptu i vremenu lansiranja za svoj sledeći sistem za igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Nintendo neće najaviti novi hardver ove godine appeared first on PLAY!.

Original Article