Nintendo muzej se otvara naredne godine

0
63

Nintendo je objavio da se nalazi u završnim fazama pretvaranja jedne od svojih starih laboratorija za proizvodnju u muzej koji slavi njegovu dugu istoriju u industriji video igara. Muzej, koji se nalazi u Kjotu, prikazaće različite proizvode koji predstavljaju značajne doprinose Nintenda igračkoj industriji tokom godina.

Tokom septembarskog Direct događaja, Nintendo je otkrio da je muzej skoro završen, sa ikoničnim blokom sa znakom pitanja, poznatim iz serijala Super Mario, naslikanim na krovu zgrade. Iako službeni datum otvaranja nije objavljen, očekuje se da će biti završen do marta sledeće godine.

Tačan sadržaj muzeja nije otkriven, ali je verovatno da će prikazati vremensku liniju Nintendovih igračkih uređaja sve do Nintendo Switcha. Osim toga, posetioci mogu očekivati da će videti neke od najvećih i najpopularnijih igara kompanije prikazane kroz celu izložbu.

Odluka Nintenda da stvori muzej ističe njegovu posvećenost očuvanju i deljenju bogate igračke baštine. Kompanija je bila na čelu industrije od izlaska Nintendo Entertainment System 1983. godine. Tokom godina, Nintendo je predstavio inovativne konzole i ikonične franšize igara, kao što su Super Mario, The Legend of Zelda i Pokémon, koje su očarale igrače širom sveta.

Ovaj muzej će služiti kao priznanje uticaju Nintenda na svet igara i pružiti fanovima priliku da iz prve ruke cene doprinose kompanije. Sa svojom dugom i uticajnom istorijom, muzej Nintenda će sigurno biti obavezna destinacija za igrače i ljubitelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


The post Nintendo muzej se otvara naredne godine appeared first on PLAY!.

Read More