NFT prodaja opala za čak 92%

0
73

Prodaja nefungibilnih tokena (NFT) opala je za 92% od svog vrhunca prošle godine.

To je prema podacima sa web stranice NonFungible, koje je prikupio Wall Street Journal, a koji pokazuju da je prodaja NFT-a ove nedelje pala na dnevni prosek od oko 19.000, u odnosu na 225.000 u septembru.

Broj aktivnih novčanika na NFT tržištu je takođe značajno opao, pokazuju podaci: pad sa 88% na oko 14.000 prošle nedelje sa visokih 119.000 u novembru.

Čini se da je interesovanje za NFT takođe značajno opalo, tvrdi se. Prema Google trendovima, pretrage za termin su dostigle vrhunac u januaru i od tada su pale za oko 80%.

NFT su jedinstvene nezamenljive jedinice podataka uskladištene na blockchainu, koje efektivno omogućavaju korisnicima da poseduju, kupuju i prodaju digitalne predmete kao što su predmeti u igri ili umetnička dela.

Pominjanje tehnologije poraslo je prošle godine kada su mnoge velike kompanije i poznate ličnosti pokrenule sopstvene inicijative, uključujući Nike i McDonald’s.

Brojne kompanije iz industrije igara takođe su počele da prodaju digitalne artikle kao NFT, uključujući Konami i Atari, iako je to izazvalo kritike nekih zbog visokog negativnog uticaja na ekologiju i onoga što mnogi smatraju ciničnom implementacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post NFT prodaja opala za čak 92% appeared first on PLAY!.

Original Article