NFT-ovi uskoro i na Instagram-u

0
47


Izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, objavio je da kompanija testira dodavanje nezamenjivih tokena (NFT) na Instagram-u i da će slična mogućnost uskoro doći i na Facebook.
Više detalja o ovom testiranju dao je voditelj Instagrama, Adam Mosseri, koji kaže da će mala grupa korisnika iz SAD-a imati mogućnost prikazivanja NFT-a na svom feedu, storyjima i u porukama. Naime, detalji NFT-a prikazivaće se korisnicima na sličan način kao što se prikazuju i označeni profili na objavama, a sve to pod nazivom "digital collectibles" (digitalni kolekcionarski predmeti).
"Ove nedelje počinjemo da testiramo digitalne kolekcionarske predmete sa nekolicinom američkih kreatora i kolekcionara koji će moći da dele svoje NFT-ove na Instagram-u. Naknada za objavljivanje ili deljenje NFT-ova na Instagramu, neće se naplaćivati", napisao je Mosseri na Twitteru.
Dalje, Mosseri napominje da bi podrška za NFT-e na Instagramu mogla pomoći brojnim ljudima da se upoznaju sa novom tehnologijom. Hoće li to

zaista biti tako, preostaje nam za videti, ali svakako treba napomenuti da Instagram nije prva društvena mreža koja se okušala u NFT-ima.
Twitter je, podsetimo, početkom godine službeno uveo podršku za NFT-ove u obliku šesterokutne profilne slike.
IT vestiOriginal Article

(Visited 5 times, 1 visits today)