New Pokemon Snap

0
415

Glavne Pokemon igre su toliko sveprisutne po njihovom žanru da često postavlјaju trag svakom drugom sakuplјaču čudovišta. Međutim, veliki broj spin-off igara Pokemon-a manje je hvalјen, često ne ispunjavajući standard serije. S druge strane, New Pokemon Snap jedno je od najlepših i najautentičnijih Pokemon iskustava u novijem sećanju, nudeći odstupanje od franšiza u hvatanju i borbi koje i dalјe rade sjajno.

New Pokemon Snap je razvio Bandai Namco Studios i nastavlјa se na Pokemon Snap iz 1999. Originalni Pokemon Snap razvili su HAL Laboratory i Pax Softnica, a naišli su na dobar prijem kod potrošača, koji su u poslednjih 20 godina zatražili nastavak Pokemon simulatora fotografije. Umesto da koriste Pokeballs za hvatanje Pokemon-a, igrači su dobili zadatak da istraže njihova prirodna staništa i da ih fotografišu. Umesto slobodnog rominga i borbe, Pokemon Snap je uklonio potrebu za nasilјem i stavio igrače u scene živopisne snimajuće kamere.

Dvadeset godina kasnije, New Pokemon Snap ponovo vodi igrače u nezaboravnu avanturu ispunjenu prelepim okruženjima, nebrojenim foto mogućnostima i susretima sa Pokemon-ima. Igra i dalјe nudi isto iskustvo na šinama kao i njen kolega iz 1999. godine, ali dodaje dubinu igranju dodavanjem novih predmeta, više Pokemon-a i edit-ora fotografija.

New Pokemon Snap daje svakom Pokemon-u novi HD model i niz oštrih animacija. Divlјi Pokemon-i ne vijugaju napred-nazad u pravoj liniji ili koriste jednu animaciju za više poteza – ponašaju se mnogo više poput realne faune. Pokemon-i u New Pokemon Snap su divni, i njihove nezavisne akcije i reakcije na igrače ih čini živima.

New Pokemon SnapBandai Namco takođe uspeva da uhvati ono što su Pokemon igre pokušavale da prenesu u prethodnim naslovima, a to su zapravo veliki ili mali Pokemon-i. Pokemon modeli obično dele ograničenja iste veličine, uprkos tome koliko bi zapravo trebali da budu. Malo je dezorijentisano videti Wailord-a pored drugog Pokemon-a i videti ih u igri kao približno iste veličine. Kada se trener približi uspavanom Slaking-u u džungli New Pokemon Snap-a, taj susret je zastrašujući i napet kao što trener može da očeuje od velikog zastrašujućeg stvorenja.

Pored načina na koji Pokemoni izgledaju, oni i zvuče neverovatno. Bandai Namco doneo je odluku da digitalne vapaje Pokemon-a zameni živopisnim životinjskim zvukovima koji tačno odražavaju Pokemon-ovo nadahnuće. Wingulls zvuče kao stvarni galebovi, a neki Pokemon-i su dobili originalne zvukove zbog kojih se igra oseća kao pravi Pokemon safari. Ostatak zvučnog dizajna igre je podjednako impresivan kao što Pokemon vapi i uživajuće je iskustvo za igrače da zatvore oči i slušaju njihovo prelepo okruženje u igri.

New Pokemon SnapOkruženja Lental regiona su takođe vizuelno upečatlјiva, a igrači će dobiti puno prilika da ih istraže dok igraju kroz New Pokemon Snap. Svaki nivo je dobro osmišlјen i prijatan za gledanje, što je važno, jer će svaki od njih morati da se poseti više puta. Svi su oni prilično kratki kursevi kojima treba samo nekoliko minuta, a služe kao pogodne kulise za fotografisanje divlјih životinja.

Stvarni način igre u New Pokemon Snap je mesto gde se naslov muči. Osnovni koncept fotografisanja divlјih Pokemon-a dobro je izveden u originalnom Pokemon Snap-u, ali New Pokemon Snap dodaje puno mehanike igranja zbog kojih se fotografisanje čini manje prirodno. Igrači sada imaju kontrolu nad kamerom i pokazivač unutar okvira, što oboje može da promeni smer u kome je kamera usmerena. Kontrole pokreta pomažu u postizanju savršenog ugla za snimak, ali pokazivač ne deluje previše korisno.

New Pokemon SnapU originalnom Pokemon Snap-u, igrači su mogli da bace Fluffruit na Pokemon-e da bi ih naterali da se ponašaju na različite načine. U New Pokemon Snap-u, ovaj arsenal je proširen tako da uklјučuje ilumina kugle i muzički plejer. Ove mehanike mogu da se osećaju pomalo kao prevara, jer sve imaju istu namenu da Pokemon-i izvrše jedinstvenu akciju. Ne utiče svaki alat na Pokemon-a, a na neke Pokemon-e utiče samo sredstvo tokom određenog dela kursa. Žongliranje sa ovim mnogim mehanikama izgleda manje poput rešavanja zagonetki, a više kao slučajne šanse. Igrači će na kraju baciti sve što imaju na jednog Pokemon-a u nadi da bi ovaj put mogao da učini nešto drugačije, što se ne oseća toliko organsko kao neke od bolјih primena igre.

Međutim, tome se suprotstavlјaju misije New Pokemon Snap-a, koje pružaju nagoveštaje kako igrači mogu da izvuku ove različite poze. Jedan od sporednih likova igre zatražiće da se napravi određena fotografija sledeći nejasne korake. Ponekad su ovi koraci previše nejasni i mogu da izazovu frustraciju, dok su drugi put direktna objašnjenja koja su dobrodošla. Pored unapređenja Photodexk-a, ove nove Pokemon Snap misije takođe otklјučavaju nove okvire, nalepnice i filtere za edit-or fotografija u igri.

Glavni cilј New Pokemon Snap-a je da uhvati četiri različite poze svakog Pokemon-a u Lental regionu. To je ogroman poduhvat, ali tu nije poenta igre. Sposobnost delјenja i ocenjivanja fotografija Pokemon-a dodaje mogućnost ponovnog igranja i čini se da je spremna za funkciju koja će najverovatnije održati igrače angažovanim u igri nakon što je završe. Fotografije Pokemon-a ne samo da mogu da se učitajuna sopstvenu platformu za faux-socijalne medije igre, već fotografije mogu da se edit-uju kako bi se dodatno pobolјšalo savršeno snimanje. Pregledanje tuđih fotografija je inspirativno, a takođe može da pomogne igračima da shvate gde se nalaze određeni Pokemon-i.

New Pokemon Snap je zapanjujuće iskustvo koje se, u najbolјem slučaju, prvi put oseća kao Pokemon. Započinjanje je pomalo nezgodno, a broj Pokemon-a na ekranu odjednom može da se oseti preplavljujućim, ali brzo postaje opuštajuće i prijatno putovanje kroz novootkriveni region. Uprkos tome što nije imao intenzivne sekvence borbi glavnih naslova u seriji, New Pokemon Snap je jednako uzbudlјiv i izazovan kao i tradicionalni borac sa stvorenjima. New Pokemon Snap je igra u koju će se zalјubiti lјubitelјi Pokemon-a, dok će svako ko bude zabrinut za borbeni aspekt franšize pronaći igru koja na mnogo mirniji, često angažovani način uveličava estetske vrline serije.

New Pokemon Snap was last modified: 15 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post New Pokemon Snap appeared first on ITNetwork.

Original Article