Never Give Up

Za igrače koji uživaju da budu u stalnom stanju frustriranog igranja igrajući izazovne igre poput Super Meat Boy-a ili Cup Head-a, budite spremni na novu dozu frustracije. Never Give Up, razvijen od Massive Monster, donosi nam teške izazove, brze dijaloge, brzo igranje i neprestani bes.

Imaćete zadatak da vodite našeg plavog junaka kroz razne zamke i prepreke koje su upravo dizajnirane da vas samelju. Na tipično 2D skrolovanje sa strane, igrači će morati da završe niz nivoa ili soba kako se ovde nazivaju, koje su naoružane do zuba suludim zamkama smrti koje ćete morati da savladate. Svaka soba će imati 5 ili 6 različitih varijanti prepreka koje treba da završite, skaliranje u teškoćama kako bi vas bolјe držalo na oprezu. Jednom kada se završi svaka varijanta, naš plavi prijatelј konačno može da krene u susednu sobu i polako otkriva ko možda stoji iza svega ovoga i zašto. Moramo da kažemo da su pisanje i glasovna gluma, iako minimalni, bila zaista veoma smešni i stvarno smo uživali u pošalicama koje su napravili glavni likovi.

Nismo igrali puno igara u ovom konkretno žanru, ali shvatili smo da Never Give Up ima prilično solidne i jednostavne kontrole. Dvostruko preskakanje šilјatih jama, skakanje sa zida na zid i izvođenje dok je klizanje ispod lista testere neverovatno zadovolјavajuće, međutim smatramo da se nivoi pomalo ponavlјaju. Možda je bilo namerno da svaka varijanta bude slična, kako bi i sama soba bila tako različito postavlјena. Uprkos dodatnim zamkama, da nije skaliranja u teškoćama, bilo bi mnogo razočaravajuće nego što je to, ali to je nešto što možemo da oprostimo. Međutim, igrači koji su veoma strastveni u ovom žanru igara mogu da misle drugačije.

Uprkos igri koja se bukvalno zove Never Give up, zapravo se na donjem delu ekrana nalazi dugmetu u slučaju da osetite potrebu da odustanete od besa. Dok se osećate frustrirano, naći ćete da se osećate vrlo zabavno jer će vam sledeći ekran pružiti čudnu poruku koja se gotovo sama po sebi oseća kao vrsta nagrade. Jedino vreme kada dugme Give Up više nije dostupno je tokom boss borbe nakon kompletiranja svih soba u nivou. Sada ćete morati da uspete poput stare škole i umirete iznova i iznova, dok boss ne bude pretučen.

Sobe imaju i vremensku preporuku da i naši hardcore igrači probaju i pobede. A dodajući još veći izazov, programeri su dodali kolekcionarske predmete poput novčića i hemijskih bočica koje se ponekad nalaze na tajnim mestima. Prikuplјanje kovanica otklјučaće razne odeće našeg malog plavog prijatelјa, ali obično se nalaze na veoma izazovnim lokacijama u svakoj sobi. Srećom po nas, nisu svi programeri okrutni i dodali su kontrolne tačke za one koji možda nisu toliko vešti u ovim vrstama igara. Čak ćemo i priznati, morali smo da predajemo igru našem SO-u jer su neki nivoi bili apsolutno nemogući za pobeđivanje.

Kao izazov od samog početka, fanovi koji pripadaju ovom pod žanru će sigurno uživati u Never Give Up. Sa pametnim dosetkama naših likova, čvrstim kontrolama do zadovolјavajućih skokova i izbegavanja, spremite se za skok kroz rakete, klizajuće čekiće i izbegavanje nosoroga u napadu… Ovo je definitivno naslov koji bi trebalo da se proba.

Never Give Up was last modified: septembar 3rd, 2019 by ITN Team

The post Never Give Up appeared first on ITNetwork.

Original Article