Netflix-ova serija o seksualnom obrazovanju

0
234

Netflix emituje seriju „Seksualno obrazovanje“ koja je osvojila publiku. Serija je edukativno zabavnog karaktera i obraća se mladima ali i njihovim roditeljima.

PCPress.rs Image

Netflix podučava

Reč je o projektu koji je nastao u saradnji sa Australijskim istraživačkim savetom, koji je ispitivao na koji način tinejdžeri komuniaciraju sa seksualnim sadržajem. Njihovo istraživanje je pokazalo da mlade zanimaju informacije o seksu ali da nemaju pravi kanal za komunikaciju. Kao rezultat istraživanja nastaje serija koja mladima daje odgovore na pitanja koje ih zanimaju ali na zanimljiv i razumljiv način. Jedan od najvažnih aspekta na koje serija ukazuje jeste perspektiva o štetnom online sadržaju. Praktični problemi sa kojima su se do sada stručnjaci suočavali pokazali su da tinejdžeri imaju negativna iskustva sa takvim materijalom. Zato je ova serija od velikog značaja za javno mentalno zdravlje mladih.

Iako se ne može očekivati da će se serija gledati u porodičnom krugu, gledaoci su za sada i roditelji. To pokazuje da je ova tema veoma aktuelna i da je i roditeljima potrebna pomoć. Sa jedne strane, ova serija može da se posmatra kao veza za komunikaciju između roditelja i dece kada je u pitanju ova tema.

Emitovanjem ove serije Netflix je napravio dobar poslovni potez. Pogotovo što se serija javlja u momentu kada se društvene mreže sa svih strana optužuju za nemarnost prema javnom mentalnom zdravlju i kada se dokazuje da namerno narušavaju samopouzdanje mladih. Edukativnom serijom Netflix dobija poverenje u javnosti i stiče veći autoritet koji ga može postaviti na liderske pozicije.

Izvor: Eurekalert.org

The post Netflix-ova serija o seksualnom obrazovanju first appeared on PC Press.Original Article