Netflix objasnio kako namerava da ograniči deljenje lozinki

0
62
netflix-objasnio-kako-namerava-da-ogranici-deljenje-lozinkiNetflix već dugo najavljuje ograničavanje mogućnosti deljena jednog te istog naloga, da bi sada napokon postalo jasno kako to namerava da sprovede u praksi. Ukoliko posedujete nalog koji istovremeno mogu koristit dve ili četiri osobe, doći će do velike promene, budući da će svi korisnici uslugu morati koristiti putem iste WiFi mreže. Netflix će od korisnika tražiti da se uloguju na primarnoj lokaciji i pogledate nešto barem svaki 31 dan. Ukoliko se na kućnom WiFi-u ulogujete jednom mesečno, Netflix će spojenim uređajima dodeliti funkciju “trusted devices”.

To znači da više neće biti moguće gledati sadržaj ukoliko ste spojeni putem druge IP adrese, te će tim korisnicima blokirati pristup. Ukoliko putujete i sadržaj želite da gledate putem drugog uređaja (npr. hotelski smart TV, Netflix će vam poslati privremenu lozinku.

Dakle, ovo je prvi Netflix-ov pokušaj u nameri ograničavanja deljenja lozinki, a kako će funkcionisati u praksi, ostaje za videti. S obzirom da mnoga pitanja ostaju otvorena, te da je verovatnost nastanka zbrke, odnosno blokiranja krivih uređaja velika, ostaje za videti kako će korisnici reagovati. Oni koji ostanu bez mogućnosti daljnjeg korišćenja zajedničkog naloga, dobiće ponudu da otvore svoj, te će im profil sa istorijom gledanja i listama biti sačuvan.

Read More