Netflix napravio naredni korak u svojim Cloud Gaming naporima

0
103
netflix-napravio-naredni-korak-u-svojim-cloud-gaming-naporima

Od dodavanja mobilnih igara na Netflix 2021. godine, cilj kompanije je bio da pruži igre za svakoga na bilo kom uređaju – uključujući televizore i desktop računare. Do sada je Netflix Games bio dostupan samo na mobilnim platformama, ali će se raspon podržanih uređaja uskoro znatno povećati jer Netflix lansira Netflix Cloud Gaming Beta aplikaciju za TV, PC i Mac.

Netflix je počeo da uvodi ograničeni beta test za mali broj pretplatnika u Kanadi i Velikoj Britaniji na odabranim televizorima. PC i Mac beta testiranje će biti dostupno putem Netflix.com na kompatibilnim pretraživačima u narednim nedeljama.

Ovaj prvi test će uključiti Oxenfree i Molehew’s Mining Adventure. Da biste igrali igre, ideja je da koristite svoj telefon kao kontroler. Alternativno, oni koji koriste PC i Mac mogu koristiti tastaturu i miša za igranje na Netflix.com.

Glavni cilj ovog ograničenog beta testa je testiranje tehnologije strimovanja igara iza usluge i kako telefoni rade kao kontroleri. Prvi uređaji koji podržavaju Netflix Cloud Gaming Beta aplikaciju uključuju Amazon Fire TV Streaming Media Players, Chromecast sa Google TV, LG TV, Nvidia Shield TV, Roku uređaje i TV, Samsung Smart TV i Walmart ONN. Više uređaja će biti dodato u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More