Netflix gejming i lepa obećanja

0
328

Netflix vrvi od serija koje su inspirisane popularnim gejming naslovima, a kompanija bi 2022. godine mogla da počne s distribuiranjem sopstvenih video igara.

PCPress.rs Image

Prema poslednjim izveštajima Netflix za početak planira mobilne igre, a najzanimljivije je to što kompanija ne očekuje direktnu zaradu od ovih sadržaja. Naime, cilj je da video igre uvećaju vrednost pretplate na servis, ali to ne znači da će biti odvojene od serija i filmova, ili da će se cena pretplate povećati (bar za sada).

Najpopularnije mobilne igre zarađuju od reklama, te od stvari koje igrači kupuju kako bi napredovali. Netflix tvrdi da sa njegovim igrama to neće biti slučaj, budući da će se naći na servisu koji korisnici već plaćaju, te neće biti potrebe za dodatnim zaradama. To znači da nema reklama, te drugih načina monetizacije, a izvršni direktor kompanije tvrdi da će se zbog toga developeri više posvetiti razvijanju igara, budući da ne moraju da brinu o implementiranju elemenata koji su zaduženi za donošenje zarade.

Question: "Which of these initiatives [games, podcasts, etc] are designed to be meaningful profit pool in the future?"

Hastings: "I would say none of them because they're not designed to be.

— julia alexander (@loudmouthjulia) juli 20, 2021

Eksperti ističu da se radi o „lepim obećanjima“, ali da ona ipak ne znače ništa sve dok se Netflix igre ne pojave i dok ih neko ne testira.

Izvor: Kotaku

The post Netflix gejming i lepa obećanja first appeared on PC Press.Original Article