Netflix će osnovati sopstveni gejming studio

0
34

Tokom prošle godine, Netflix je gradio Netflix Games, novi deo servisa za striming koji nudi igre. Do sada je Netflix kupovao nezavisne studije kako bi pomogao u izgradnji svoje biblioteke. Sada, kompanija još više ulaže postavljanjem sopstvenog razvojnog studija od nule.

Izgradnja studija za igre iz temelja nije lak zadatak. U ovom slučaju, Netflix Games će se nalaziti u Helsinkiju, u Finskoj, i imaće za cilj da isporuče igre „svetske klase“ bez bilo kakvog oblika kupovine u aplikaciji. Bivši izvršni direktor EA i Zynga, Marko Lastikka, nadgledaće studio.

Netflix je izabrao Helsinki jer je grad postao mali centar za developere. Kompanije kao što su Next Games (sada u vlasništvu Netflix-a), Epic Games i WarGaming imaju kancelarije tamo, a postoji i niz drugih nezavisnih studija u blizini.

Naravno, otvaranje studija je samo početak. Zatim treba da angažuju tim i počnu da prave prototipove ideja za igre. Imajući to na umu, proći će godine pre nego što vidimo prvi projekat koji će izaći iz ovog studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Netflix će osnovati sopstveni gejming studio appeared first on PLAY!.

Original Article