NetEase kupio studio Quantic Dream

0
52

Još u martu smo saznali da NetEase želi da u potpunosti preuzme Quantic Dream, nakon nekoliko godina postojanja manjinskog udela. Sada je taj dogovor potvrđen, a kineski izdavač igara sada preuzima bivšeg partnera kompanije Sony.

Quantic Dream je napravio ime za sebe serijom PlayStation ekskluziva tokom životnog ciklusa PS3 i PS4. Od objavljivanja Detroit: Become Human, QD se proširio na višeplatformski studio, pa je čak doneo svoje bivše PlayStation ekskluzive na PC. Trenutno Quantic Dream radi na novoj igri Star Wars, kao i na još jednom nenajavljenom projektu.

U razgovoru sa GamesBeat-om, ko-izvršni direktor Quantic Dream-a, David Cage, objasnio je da su osnivači odlučili da prodaju nakon što su dobili više ponuda koje su smatrali poštenim. U prošlosti, QD je imao i druge ponude za otkup tokom svoje 25-godišnje istorije, ali sada kada industrija prolazi kroz period konsolidacije, čini se da je konačno došlo vreme da se zauvek udruži sa izdavačem.

Quantic Dream trenutno ima više projekata u radu, ali nijedan nije spreman za skoro izdavanje. Imajući to na umu, moglo bi da prođe godine pre nego što vidimo izdanje Star Wars Eclipse, ili jedan od nenajavljenih projekata studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post NetEase kupio studio Quantic Dream appeared first on PLAY!.

Original Article