Nestašica Index VR uređaja se nastavlja, korona virus utiče na proizvodnju

Do izlaska Half-Life: Alyx je ostalo svega još mesec dana, ali Valve se suočava sa drugom vrstom problema – nestašicom Index VR uređaja, za kojima vlada prava pomama.

Nestašica ovih uređaja širom sveta je proglašena još početkom januara, ali kraj nestašici još uvek nije došao, već se proizvodnja novih uređaja otežala zbog epidemije korona virusa u Kini, što se odražava na fabrike za proizvodnju VR uređaja.

Problemi u proizvodnji zbog korona virusa utiču na mnoge druge kompanije, pošto je proglašeno i da se izrada naredne generacije konzola nalazi u problemu, dok se i Switch uređajima prognozira nestašica.

Valve je sam izašao u javnost sa izjavom da korona virus direktno utiče na proces proizvodnje Index VR uređaja i da će to otežati rešavanje problema nestašice. Objavljeno je i da će se potruditi da se na neki način problem ublaži, ali za sada konkretnog plana nema.

Half-Life: Alyx stiže 23. marta, a dok Valve ima problema da obezbedi svoje uređaje za igranje u virtuelnom svetu fanove jedino može utešiti činjenica da će ovaj naslov biti igriv i na drugim VR uređajima kompatibilnim za PC, kojih za sada ima po celom svetu.

The post Nestašica Index VR uređaja se nastavlja, korona virus utiče na proizvodnju appeared first on PLAY!.

Original Article