Nepoznati dodiri: Apple istražuje problem s „duhovima“ na pametnim satovima

0
105
nepoznati-dodiri:-apple-istrazuje-problem-s-„duhovima“-na-pametnim-satovima

Summary

Gledate svoj Apple pametni sat i primećujete da se neko drugi čini da ga dodiruje, iako to niste vi ni neko pored vas. Pojava „duhova“ na ekranu nije retka u tehnološkom svetu, ali svakako je neprijatno iskustvo za korisnika jer […]

Nepoznati dodiri: Apple istražuje problem s „duhovima“ na pametnim satovima

Gledate svoj Apple pametni sat i primećujete da se neko drugi čini da ga dodiruje, iako to niste vi ni neko pored vas. Pojava „duhova“ na ekranu nije retka u tehnološkom svetu, ali svakako je neprijatno iskustvo za korisnika jer znači da uređaj radi nešto što on ne želi.

Najnoviji modeli Apple pametnih satova, Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2, suočavaju se sa problemom „dodira duhova“. Apple trenutno istražuje ovaj problem koji se manifestuje tako da se dodiri i prelazi preko ekrana registruju čak i kada površina uređaja uopšte nije dodirnuta.

Šta se zapravo dešava? Moguće je da sat samostalno bira kontakt, odnosno da poziva nekoga bez inicijative vlasnika. Neki korisnici primetili su da im je otežano unošenje lozinke na svom pametnom satu, kao da nešto ometa unos. Trenutni uzrok ovog problema je nepoznat.

Takođe, još uvek nije jasno kada će Apple pronaći rešenje za ovaj problem. Ako problem može da se reši putem softverske nadogradnje (što je čak i upitno), pitanje je kada će se ta nadogradnja dostaviti korisnicima koji su se suočili sa problemom.

Važno je istaći da za sada nije poznato koliko tačno vlasnika pametnih satova je prijavilo ove greške i probleme, s obzirom na to da se problem tek nedavno pojavio. Takođe, nije svako ko primeti problem obavezno i prijavi.

Kao moguće rešenje problema s „duhovima“, Apple preporučuje prisilno ponovno pokretanje sata. Naravno, redovno ažuriranje softvera je takođe važno.

Važno je napomenuti da stariji modeli Apple pametnih satova nisu podložni ovom problemu.

Česta pitanja (FAQ):

1. Šta su „dodiri duhova“ na Apple pametnim satovima?

„Dodiri duhova“ se odnose na situaciju kada se na ekranu Apple pametnog sata javljaju dodiri i prelazi iako korisnik nije dodirnuo ekran.

2. Koji Apple pametni satovi su pogođeni problemom „dodira duhova“?

Najnoviji modeli Apple pametnih satova – Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 – suočavaju se sa ovim problemom.

3. Šta je mogući uzrok ovog problema?

Uzrok problema još uvek nije poznat. Moguće je da sat samostalno bira kontakt ili da ometa unos lozinke.

4. Kako Apple planira da reši ovaj problem?

Apple trenutno istražuje problem i još uvek nije jasno kada će pronaći rešenje. Ako problem može da se reši putem softverske nadogradnje, pitanje je kada će ta nadogradnja biti dostupna korisnicima.

5. Da li je poznato koliko vlasnika pametnih satova je prijavilo ovaj problem?

Za sada nije poznato tačno koliko vlasnika je prijavilo ove greške i probleme, budući da se problem tek nedavno pojavio. Takođe, nije obavezno da svako ko primeti problem i prijavi ga.

6. Kako se preporučuje rešavanje problema „duhova“ na Apple pametnim satovima?

Kao moguće rešenje, Apple preporučuje prisilno ponovno pokretanje sata i redovno ažuriranje softvera.

7. Da li stariji modeli Apple pametnih satova imaju ovaj problem?

Ne, stariji modeli Apple pametnih satova nisu podložni ovom problemu.

Ovaj članak je objavljen na Apple veb sajtu. Za više informacija posetite apple.com/rs.

Read More