Nema žurbe na Windows 11! Microsoft i dalje unapređuje Windows 10 novim funkcijama

0
38
nema-zurbe-na-windows-11!-microsoft-i-dalje-unapredjuje-windows-10-novim-funkcijama

Microsoft možda želi da korisnike preusmeri na Windows 11, a zatim na sledeću verziju svog desktop operativnog sistema, ali izgleda da Windows 10 još uvek nije potpuno sklonjen sa scene.

PCPress.rs Image

Beta kanal za Windows 10 ponovo je otvoren za testiranje novih funkcija

Naprotiv, Microsoft je nedavno objavio blog post najavljujući ponovno otvaranje Beta kanala za Windows 10.

Beta kanal je pretposlednji kanal za testiranje u okviru Windows Insider programa, neposredno pre finalnog Release Preview kanala. Korisnici se prijavljuju za testiranje najnovijih funkcija za Windows 10, koje se na kraju puštaju svim korisnicima operativnog sistema.

Imajući u vidu da je podrška za Windows 10 planirana da se završi u oktobru 2025. godine, što i nije tako daleko, pomalo je iznenađujuće što je Microsoft napravio ovaj potez. To svakako pokazuje da možemo očekivati nove funkcije u budućnosti koje treba testirati – iako je fer reći da je Microsoft u poslednje vreme dodao nekoliko novih funkcija u Windows 10. (Nakon što je nakratko izjavio da će OS dobijati samo sigurnosna ažuriranja, i ništa drugo).

Dakle, Microsoft nije potpuno završio sa Windowsom 10, i ovo je možda neka vrsta priznanja da je to još uvek najpopularniji Windows OS (sa priličnom prednošću nad Windowsom 11).

Šta ovo znači za korisnike Windowsa 10?

Ne bismo krivili ljude što su pomalo zbunjeni ovim potezom. Može izgledati čudno što Microsoft i dalje posvećuje resurse za dalji razvoj Windowsa 10, iako bi podrška trebala prestati sledeće godine.

Windows Latest je ispitivao Microsoft da li ovo ponovno aktiviranje Beta kanala može biti nagoveštaj da bi podrška za Windows 10 mogla biti produžena nakon oktobra 2025. godine, ali to nije slučaj. Sva ažuriranja će prestati kada taj mesec dođe sledeće godine.

Microsoft je nagovestio da će ponuditi potrošačku verziju programa za proširenu sigurnosnu podršku, ali cena pretplate još nije objavljena. Ovo će korisnicima omogućiti da nastave da dobijaju sigurnosna ažuriranja nakon završetka podrške za Windows 10, ali opet, samo na ograničeno vreme i uz naknadu.

Nedavno smo videli da je Microsoft doneo stranicu “Mobile Devices” iz Windowsa 11 u Windows 10, omogućavajući korisnicima da pristupe, pregledaju i uređuju fotografije sa svog Android uređaja na svom računaru odmah. Nije poznato koje će druge funkcije Windows 10 dobiti u budućnosti, ali pretpostavljamo da će to biti postojeće funkcije iz Windowsa 11 jer su već razvijene.

Sve u svemu, mislimo da će korisnici Windowsa 10 dočekati ovu vest sa dobrodošlicom i moraćemo da vidimo kako će se Microsoft snaći kada se približi datum završetka podrške.

Izvor: Techradar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.