Nema megapiksele ali je najskuplji fotoaparat ikada / VIDEO

14. 03. 2018.

Nema megapiksele ali je najskuplji fotoaparat ikada / VIDEO

Privatni kolekcionar iz Azije kupio najskuplji fotoaparat ikada ponuđen na aukcijama. On je u svoju kolekciju dodao izuzetno redak „Leica 0-series“ (no. 122) model fotoaparata, koji je kupljen po ceni od neverovatnih 2,4 miliona evra (osnovna cena 2 miliona + 400.000 evra za premju aukcijskoj kući).

Nema megapiksele ali je najskuplji fotoaparat ikada / VIDEO

Foto:B92.net

Aukcija je održana tokom vikenda u Beču, a licitaciji je prisustvovao i Andreas Kaufman, većinski vlasnik i predsednik kompanije Leica.

Organizator aukcije, aukcijska kuća WestLicht, ističe da pomenuta astronomska cena odražava fantastično stanje u kome se nalazi ova originalna „lajka“.

Samo 25 ovih „test“ fotoaparata proizvedeno je od strane Ernsta Lejca 1923. godine, dve godine pre nego što se prvi uvanični Leica model pojavio na tržištu.

Aukcijska kuća WestLicht tvrdi da se, od pomenutih 25 primereka, za samo tri zna da su i dalje u originalnom stanju.

Ova prodaja prestigla je prethodni rekord iz 2012. godine, koji je takođe držala Leica, kada je fotoaparat Leica 0-series (no. 116) prodat za 2,16 miliona evra.

Izvor:

b92.net

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Article source: http://www.pressonline.rs/plus/tehno/406781/nema-megapiksele-ali-je-najskuplji-fotoaparat-ikada--video.html