Nekoliko kultnih LucasArts avantura će možda dobiti PS5 port

0
75
nekoliko-kultnih-lucasarts-avantura-ce-mozda-dobiti-ps5-port

Povratak u zlatnu eru point and click avantura.

Kako prenosi Gematsu, LucasArts igre kao što su Grim Fandango, Full Throttle i Day of the Tentacle, potencijalno dobijaju PlayStation 5 port.

Iako je LucasArts verovatno najpoznatiji po Star Wars filmovima i njihovim brojnim adaptacijama, mnogi ne znaju da je ovaj studio jedan od pionira žanra modernih point and click avantura, koje su bacale veliki fokus na puzle, priču, zanimljive likove, atmosferična okruženja i odličan humor.

Grim Fandango, Full Throttle i Day of the Tentacle su se nedavno pojavili u izveštajima za PS5 i PS4 u Tajvanu. PlayStation 4 verzije ovih igara već uveliko postoje, ali su izveštaji za PS5 i dalje ”sveži”.

Day of the Tentacle Remastered, Full Throttle Remastered, and Grim Fandango Remastered have been rated for PS5 and PS4 in Taiwan. These have been available for PS4 for years, but PS5 versions would be new. pic.twitter.com/R9LowqpgyJ

— Gematsu (@gematsu) February 5, 2024

Sve ove igre su ranije dobile remaster ili reizdanje, individualno ili u okviru kolekcije poput Double Fine Humble Bundle iz 2020. Grim Fandango je dobio potpuni grafički remaster 2015. godine, Day of the Tentacle 2016, a Full Throttle 2017. godine. Interesantno je da u ovim izdanjima postoji ”retro opcija”, koja igračima omogućava da se prebace na staru grafiku.

Ovo su sjajne vesti za sve ljubitelje point and click avantura, ali imajte na umu da za sada ništa nije definitivno potvrđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More