Na velikim parkiralištima trgovačkih centara ili u nepoznatom gradu lako je zaboraviti tačno mesto gde ste ostavili automobil, što može rezultovati frustraciji i podužem lutanju i traženju vozila. U Google-u su svesni toga, pa su u najnoviju verziju svoje Maps aplikacije (za sada samo na Android-u), ugradili opciju koja omogućava da se mesto na kojem ste parkirali označi na karti.

Geotagiranje lokacije automobila obavlja se tako da se prvo dodirne plava tačka koja označava trenutnu lokaciju telefona, i nakon toga se u meniju odabere opcija “Save your parking”. Osim pronalaženja automobila, novi dodatak Google Maps-a podsetiće vas i na istek vremenskog ograničenja parkiranja, pa ako ste platili parking kartu možete unutar iste aplikacije podesiti i tajmer koji će vam dojaviti kada se morate uputiti natrag prema vozilu ili pak produžiti vreme parkiranja.

Uz lokaciju automobila zabeleženu na karti moguće je – za one zaista zaboravne – dodati i sopstveni podsetnik. Na primer, tamo možete zapisati sprat garaže ili neki drugi detalj koji će vam omogućiti da što pre pronađete sopstveni automobil.

Article source: http://www.itvesti.info/2017/03/ne-zaboravite-gde-ste-se-parkirali-uz.html