Ne ignorišite Facebook-ov email o omogućavanju Facebook Protect

0
100

Ako ste primili mail u kom se tvrdi da je od Facebook-a, a od vas se traži da kliknete na link da biste omogućili Facebook Protect, i mislili da je u pitanju neželjeni mail ili neka vrsta phishing e-pošte, nećemo vas kriviti.

PCPress.rs Image

Legitimni email koji definitivno ne bi trebalo da zanemarite

Email u velikoj meri izgleda kao što biste očekivali da izgleda e-poruka za krađu identiteta ili prevara. Međutim, ispostavilo se da je ovo legitimni email koji definitivno ne biste trebali zanemariti. U emailu postoji krajnji datum za omogućavanje Facebook Protect-a, a kada taj datum istekne i niste uradili ništa, bićete blokirani sa svog naloga dok ga ne omogućite.

Za one koji su zbunjeni šta je Facebook Protect, to je u osnovi funkcija pokrenuta pre nekoliko godina dizajnirana da pomogne u zaštiti naloga političkih kandidata, ali je od tada proširena na druge korisnike. Neće svi dobiti ove emailove, jer prema Facebook-u ciljaju korisnike za koje veruju da imaju veći doseg od prosečnog na društvenim medijima, kao što su brendovi, uticajni ljudi, poznate ličnosti itd.

Nećete izgubiti svoj Facebook nalog ako ga ne omogućite, ali u suštini ćete biti blokirani dok ne to učinite kada prođe krajnji datum, pa ako ste naišli na ovaj email, pogledajte ga i sledite uputstva.

Izvor: Ubergizmo

The post Ne ignorišite Facebook-ov email o omogućavanju Facebook Protect first appeared on PC Press.Original Article