Ne baš običan laptop: najmoćnija mobilna radna stanica na svetu uključuje 192 jezgra, do 3TB i šest monitora

0
72
ne-bas-obican-laptop:-najmocnija-mobilna-radna-stanica-na-svetu-ukljucuje-192-jezgra,-do-3tb-i-sest-monitora

Skoro tri godine nakon lansiranja svoje a-X2P prenosive mobilne radne stanice sa sedištem u Rimu, MediaWorkstation ima osveženi model, verovatno najmoćniji integrisani prenosivi računar na svetu.

PCPress.rs Image

Nova verzija MediaWorkstation a-X2P je prenosiva elektrana

To nije laptop ili mobilna radna stanica u pravom smislu; bliži je po svom dizajnu računaru sve-u-jednom, sličan ranijim prenosnim računarima, jer nema nikakvu unutrašnju bateriju; verovatno biste imali najviše 10 minuta korišćenja sa jednom od najboljih prenosivih elektrana.

Idealan za ono što prodavac butika PC-a naziva „višestrukim aplikacijama na terenu“, novi model je nadograđen da podržava AMD-ov EPYC Genoa zasnovan na Zen 4. To znači dva EPIC 9654 CPU-a, svaki sa 96 jezgara, do 12 x 256GB memorijski moduli (ukupno 3TB DDR5 memorije).

Možete da priključite do dva GPU-a (ili akceleratore) pune visine, pune veličine, jedan M.2 NVMe SSD za pokretanje i pet diskova za skladištenje podataka. Sve ovo hladi pola tuceta ventilatora i jedinica za napajanje nepoznatog kapaciteta (verovatno će biti bliže 2Kw). Korišćena matična ploča će verovatno biti nedavno lansirani Gigabyte MZ73, redak e-ATX SP5 model sa dva soketa.

Ima dosta portova, ali nema Thunderbolt 3 ili 4 konekcije, što je iznenađujući propust s obzirom na širok izbor slučajeva upotrebe koji bi to dobro iskoristili. U nedostatku opcija bežičnog povezivanja, par 10GbE konektora će osigurati da se ovaj mobilni studio može povezati sa spoljnim svetom.

Slike prikazuju pet ležišta za disk jedinice od 5,25 inča i slot-in optičku disk jedinicu, sedam slotova za PCIe uređaje i stare portove kao što su DVI i PS2.

A-X2P se takođe može koristiti sa šest 24-inčnih monitora (do 4K i osvetljenosti od 1000 nita), konfiguracijom koja će povećati težinu mobilne radne stanice na 25 kg. Svaka radna stanica dolazi sa tačpedom i mehaničkom tastaturom za teške uslove rada koja se sklapa na ekran radi transporta, kao i debelom, ušivenom torbicom za nošenje sa točkovima od vinila.

Očekujte da ćete platiti više od 200.000 dolara za vrhunsku, potpuno opremljenu mobilnu radnu stanicu koja će parirati bilo kom računaru za radnu stanicu ili računaru za uređivanje video zapisa. Ne možete da konfigurišete nijedan proizvod na mreži i moraćete da prođete kroz formular ili da to uradite preko telefona – što je razumljivo jer će igrač u takvoj niši želeti da izbaci neozbiljne i umesto toga se fokusira na ozbiljne kupce.

Kompanija takođe prodaje prenosive računare za radne stanice zasnovane na Xeon-u, kako u varijanti sa jednim i dva soketa (i-X1P, i-X2P), tako i sa jednom jezgrom zasnovanim na AMD EPYC i Threadripper Pro (a-X2P, a-XP).

Izvor: Techradar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.