NBA Live 20 odložen do kraja 2019. godine

Electronic Arts još nije zvanično objavio NBA Live 20, ovogodišnji nastavak u svojoj problematičnoj simulacijskoj košarkaškoj franšizi, ali u utorak je izdavač tiho odgodio igru za poslednji kvartal godine.

Iako EA nije javno govorio o NBA Live 20, a kamoli da je plasirao na tržište, ona se pojavila u rasporedu narednih izdanja koje je izdavač objavio u maju, zajedno sa svojim izveštajem o zaradi za fiskalnu 2019. godinu. U prezentaciji EA za investitore, kompanija je plasirala NBA Live 20 u drugi kvartal fiskalne godine 2020. – koji traje od 1. jula do 30. septembra – zajedno sa sva tri druga godišnja EA sportska naslova: Madden NFL 20 , NHL 20 i FIFA 20.

EA je u utorak objavila novi finansijski izveštaj, u kojem je detalјno opisala svoju zaradu za prvi kvartal fiskalne 2020. godine, koji je završen 30. juna. NBA Live 20 se još uvek pojavlјuje u prezentaciji slajdova koja prati tu izjavu o zaradi – ali je uvrštena u treći fiskalni kvartal, što znači da EA sada planira da pusti igru između 1. oktobra i 31. decembra.

Kontaktiran za komentar, predstavnik kompanije EA Sports je izjavio, „Planiramo drugačiji pristup NBA LIVE u ovoj godini, i imaćemo još mnogo toga da podelimo u četvrtini koja je pred nama.“

Košarkaške video igre obično kreću u septembru, nekoliko nedelјa pre početka NBA regularne sezone. EA-ovo takmičenje, 2K Sports, poslednjih nekoliko godina zapravo pomera datum objavlјivanja svojih NBA 2K naslova, premeštajući ih sa treće nedelјe u mesecu u prvu nedelјu – NBA 2K20 treba da debituje 6. septembra. U stvari, to je ista nedeljaa u kojoj je EA lansirala NBA Live 19 prošle godine.

Ovog puta, ipak, sve što smo imali od EA je radio tišina. NBA Live Twitter nalog je postovao oko sadržaja ispravke za NBA Live 19 – najnoviji od njih, objavlјen je 19. jula, podigao je pitanje o statusu NBA Live 20. To ažuriranje obuhvatalo je sve poteze rostera od početka NBA besplatne agencije, što se gotovo nikada ne događa za godišnje sportske igre. Programeri obično zaustavlјaju puštanje ažuriranja rostera po završetku sezone i ubacuju bilo kakve vansezonske trgovine i besplatna potpisivanja agenta u lansirnu listu za naredno godišnje ponavlјanje serije.

To je zabrinjavajući znak za igračku franšizu sa istorijom koju NBA Live ima. EA je pokušala da ponovo pokrene seriju 2010. godine sa NBA Elite 11, ali je na kraju otkazala nesretni projekat neposredno pre njegovog zakazanog izlaska, a trebalo je nekoliko godina da kompanija vrati franšizu na pravi put. Programeri NBA Live-a naporno rade više godina kako bi vratili dobro ime serije, a uz dobro prihvaćen režim karijere u NBA Live 19, upravo su je vratili u respektabilnost – iako NBA 2K i dalјe ostaje značajan konkurent sa kojim se EA ne može sasvim da druži. Svaka novi neuspeh ove godine bio bi poguban.

NBA Live 20 odložen do kraja 2019. godine was last modified: avgust 13th, 2019 by ITN Team

The post NBA Live 20 odložen do kraja 2019. godine appeared first on ITNetwork.

Original Article