NBA 2K23 će zauzimati preko 150GB

0
42

Video igre su već odavno počele premašivati cifru od 100GB zahtevanog prostora, i to zapravo u tolikoj meri da je praktično postalo iznenađenje kada neki naslov AAA kalibra ne zahtevaju trocifreni slobodni prostor.

NBA 2K23 nažalost neće biti igra koja će zauzimati iznenađujuće malo, već će igračima biti potrebno oko 152GB slobodnog prostora za smeštanje ove najnovije simulacije košarke.

Ovaj detalj je otkriven time što je odobren pre-load igračima na Xbox konzolama. Trenutno nije poznato koliko će igra zauzimati na PS5 i PC platformama, ali igrači mogu očekivati povećanje od oko 30-35GB obizirom da je mala razlika između zahteva na Xbox-u i ostalim uređajima.

Osim višeg kvaliteta tekstura i drugih grafičkih elemenata, na značajno povećanje zahtevanog prostora u video igrama utiče i to što developeri razvijaju verzije igara za next-gen konzole ali održavaju i prošlu(PS4 i Xbox One). Nadamo se da će sa prestankom razvoja za više generacija igre zauzimati dosta manje nego što NBA 2K23 recimo zauzima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post NBA 2K23 će zauzimati preko 150GB appeared first on PLAY!.

Original Article