NBA 2K21

0
313

NBA 2K21 tako dobro beleži tok stvarne košarke da ćete se osetiti sa hilјadama virtuelnih navijača kada zakucate tri sekunde pre kraja. Visual Concepts simulacija je, zajedno sa MLB Show serijom, uvek bila iznad konkurencije kada je u pitanju prezentacija u stilu emitovanja, i iako ovogodišnje izdanje izgleda alarmantno slično njegovom prethodniku, još uvek je u sopstvenoj velikoj ligi.

Koronavirus znači da se ovogodišnja igra našla na izvanrednom mestu. Iako se često o tome se raspravlјalo, Bubble je omogućio NBA-u da bezbedno nastavi sezonu 2019-2020, to znači da nećete naći uobičajene promene u spiskovima koje obično prate novu košarkašku utakmicu. U stvari, 2K Sports je čak zadržao ocene igrača iste kao i NBA 2K20; naslov će se besplatno ažurirati kada se tekuća sezona završi kasnije tokom godine.

Izdanje je stiglo samo dva meseca pre PlayStation 5 konzole, a izdavač je objavio verziju sledeće generacije koja je napravlјena iz temelјa za novi sistem kompanije Sony. Bez obzira na to da li se to pokazalo tačnim ili ne, stvarnost je takva da bi naslednik trenutne generacije mogao da ga zameni za nešto više od osam nedelјa, a dok kupujete izdanje Mamba Forever, dobićete primerak PS5 igre kada stigne, postavlјa ovu verziju na neobično mesto.

Međutim, kada se radi izolovano, ovo je i dalјe vrhunska simulacija koju korporativna pohlepa donekle poništava i naglašava profesionalne igrače – slično kao i prošlogodišnja igra. Najveća promena u toku igranja dolazi u obliku novog metra za šut, koji ima za cilј da poveća jaz u veštinama čineći ga težim za udaranje skakača i trojki. Iako i dalјe možete da koristite dugme Kvadrat, preporučujemo vam da umesto njega položite desni analogni džojstik da biste poravnali kvačicu u sredini merača.

NBA 2K21Teško je. 2K Sports je izvršio neka prilagođavanja nakon objavlјivanja zahvalјujući hitnoj ispravci, ali i dalјe smo otkrili da povlačimo široko otvorene kadrove sa zvezdama poput Steph Curry. Ovo je, na kraju, ono što izdavač želi: cilј mu je dramatično povećati jaz u veštinama kako bi se pobolјšala takmičarska igra. Nažalost, čini se da smo zaboravili da je NBA 2K21 glavna igra, a njeni levi povremeni su bacali cigle.

Proveli smo puno vremena vežbajući sa novim metrom šuta u modovima treninga, i iako tamo možemo prilično dosledno da pogađamo zelene džampere, adrenalin mečeva iz stvarnog sveta čini ga mnogo težim za izvršenje. Problem je u tome što, da biste bili bolјi u pucanju sa MiPlayer-om, morate da budete u mogućnosti da dosledno spuštate džampere i trojke kako biste otklјučali značke. Ali gotovo se čini da su vam potrebne značke da biste neprekidno nabacivali šuteve izvan boje, stvarajući tako situaciju sa kokoškom i jajima.

Da stvar bude gora, u Playground mečevima uvek je postojala velika razlika između povremenih igrača i profesionalnih igrača – ali taj jaz je veći nego što je ikada ranije bio. Nisu retki slučajevi da ih visoko ocenjeni igrači otklјučaju sa otklјučanim višestrukim značkama za šutiranje, ali s načinom na koji je igra strukturisana, ti igrači zarađuju još više znački svaki put kada unište neformalnije igrače – što dodatno povećava jaz. Seriji je očajnički potrebna neka vrsta podudaranja zasnovanog na veštinama.

NBA 2K21Sve to je reklo da još uvek ima puno zabave u MyCareer modu, koji vas vidi kako stvarate sopstvenu košarku i napredujete od srednje škole do koledža i konačno do NBA drafta. Priča se ove godine vrti oko lika zvanog Junior, koji je sin lokalne super zvezde u košarci. Radnja govori o izlasku iz senke vašeg oca i ima nekoliko zaista simpatičnih predstava i zabavnih među scena.

Jednom kada stignete do NBA lige, počećete da dirinčite za značke i VC, pomoću kojih možete da povećate atribute. Kao što je to slučaj već nekoliko godina, ova valuta u igri je od klјučne važnosti za svaki aspekt igre, a ekonomija je delikatno nagnuta prema tome da trošite stvarni novac da biste dobili ono što želite. Problem je u tome što je sve kompromis: kupite neke uredne nove patike za vašeg igrača i potencijalno ćete žrtvovati značajnu nadogradnju vaših sposobnosti za blokade.

Iako igra sprema VC za gotovo sve što radite, otklјučavanja se nikada ne osećaju stvarno ispunjena, jer koštaju nešto drugo. Na primer, ako se odlučite za nadogradnju MyPlayer-a, to znači da potencijalno žrtvujete kupovinu novog MyTeam paketa, i iako postoje alternativni načini za otklјučavanje karata u NBA 2K21 kolekcionarskoj igri, taj ponavlјajući osećaj datrgujete kompromisima sa vašim napretkom je frustrirajuće.

NBA 2K21Srećom, ovogodišnji MyTeam je najjači koji je ikada bio, i tamo sa Diamond Dynasty kao jednim od najbolјih Ultimate Team modova u klasi. Novi dodaci uklјučuju ograničene mečeve sa temom za vikend, koji zahtevaju da dublјe zađete u vaš špil karata i koristite one koji obično ne vrše primarnu rotaciju zahvalјujući primeni jedinstvenih skupova pravila koji se rotiraju nedelјno.

Igra takođe ima Battle Pass tipa Seasons format, koji vaš napredak nagrađuje valutama i paketima u igri, što kulminira vrlo retkom karticom. Sve je u zadržavanju igrača, ali lagali bismo kada bismo tvrdili da nismo imali grešku, a sa evolutivnim vrstama kartica i setom razmena to je stvar stvarne zaraze. Popularni modusi poput trostruke pretnje tri naspram tri čak su i renovirani i kao rezultat imaju malo više atmosfere.

Nažalost, isto ne može da se kaže za režim MyLeague, koji je uglavnom ostao netaknut. Nova je funkcija koja vam omogućava da delite prilagođene scenarije sa prijatelјima i nepoznatim osobama, od kojih će zajednica možda imati malo iskoristiti. U međuvremenu, vraća se i režim MyGM sa tycoon temom, omogućavajući vam da upravlјate finansijama izabrane franšize kao i timom; takođe je gotovo isto, ali i dalјe zabavno pokušavajući da se transformišu strašni New York Knicks u košarkašku dinastiju.

Što se tiče online igranja, gore pomenuto društveno središte Neighborhood dobilo je kompletan izgled, sada usvajajući tematsku pozadinu za plažu. Iako su ostale mnoge institucije iz prethodnih igara – poput objekta za obuku Gatorade i raznih prodavnica odeće – izdanje udiše malo novog života da bi se promena pejzaža istražila. Biće zanimlјivo videti kakvi tematski događaji napadaju prostor kako sazreva izdanje.

U potrazi za profesionalnim igračima, NBA 2K21 je možda previše zastrašujući za ležernije igrače. Ipak, ovo je nepristojno detalјna simulacija koja beleži oseke i kretanja stvarne košarke sa autentičnošću bez premca. Takođe je ogromna, i iako su neki aspekti ostali netaknuti, dopadlјiva priča i preuređeni MyTeam modovi znače da je vredno nadogradnje. Ekonomija u igri, na koju snažno utiču unosne mikrotransakcije, i dalјe ostaje kisela tačka – i ostaje da se vidi koliko će ovo izdanje imati života sa naslednikom sledeće generacije odmah iza ugla. Ipak, čak i uz sve ove nedostatke, to je prijatno jedna od najbolјih sportskih igara dostupnih na PS4.

Dobro:

  • Uzvišena simulacija košarke
  • Ogroman režim MyTeam
  • Prijatna kampanja priče
  • Tone za uraditi za sve ukuse
  • Zakucavajući soundtrack

Loše:

  • Slučajni igrači mogu da se muče
  • Prezentacija je uglavnom netaknuta
  • Nekoliko promena režima franšize
  • Predatorske mikrotransakcije

NBA 2K21 was last modified: 25 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post NBA 2K21 appeared first on ITNetwork.

Original Article