Navodne fotografije Nokia P premijum telefona

Prošle nedelje, HMD Global je ozvaničio Nokia 150 telefon. Ovo svakako nije bio model koji su Nokia fanovi očekivali, ali se ipak radi o najnovijem Nokia telefonu, kojih nije bilo neko vreme. Međutim, izgleda da ljubitelji Nokia brenda neće morati da brinu, jer je finska kompanija izgleda radila i na premijum telefonu.

Procurele fotografije, koje su se pojavile na Weibo stranicama, pokazuju navodni premijum Nokia telefon, koji bi uskoro trebalo da se pojavi. Telefon je označen kao Nokia P, ali za sada nema previše informacija o uređajui, sem ključnih specifikacija.

Prema navodima, Nokia P bi trebalo da ima Qualcomm Snapdragon 835 čipset, 6GB RAM-a i 23MP kameru na poleđini sa Zeiss sočivom. Ukoliko se ove specifikacije ispostave kao tačne, fanovi bi mogli zadovoljni kompanijinim povratkom na tržište. Nokia u prošlosti jeste donosila telefone iz gornjeg segmenta, ali zbog odluke da se koristi Windows Phone a ne Android operativni sistem, ovi telefoni nisu bili preterano popularni. Novi Nokia telefoni će biti deo Android linije, što bi uz hardver iz gornjeg segmenta u 2017. godini moglo doneti uspeh Nokiji.

Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/navodne_fotografije_nokia_p_premijum_telefona-68870