Navi GPU stiže u trećem kvartalu ove godine

Poznato je da AMD svoje nove procesore i grafičke čipove osvježava 7 nanometarskom tehnologijom proizvodnje. Mada je 7nm Navi grafika bila planirana još za 2018. godinu, AMD je izlazak prolongirao zbog problema u razvoju, no sada je izgleda sve probleme riješio, jer je u najnovijem financijskom izvještaju investitorima naveo da je izlazak planiran za treći kvartal ove godine.

AMD do sada nije dao previše detalja o novim Navi RX grafičkim karticama, osim što je potvrdio da će podržavati ray tracing i da će se isporučivati s GDDR6 memorijom.

Što se cijena novih grafičkih kartica tiče, zasad poneku brojku možete čuti samo iz glasina i navodno procurjelih informacija, pa WCCFTech tvrdi da je od neimenovanog izvora bliskog AMD-u saznao da će low-end model konkurirati Nvidia RTX 2070 i da će se prodavati po cijeni od 249 dolara (1652 kn). Moramo priznati da nam to djeluje pretjerano malo ako će doista biti u rangu s tom Nvidijinom grafičkom koja se trenutno prodaje za nekih 4000 kuna, ali bi nas jako veselilo da je istina.

Original Article