Naughty Dog se protiv Last of Us 2 spojlera na Twitteru bori blokiranjem odgovora

0
63

Spojleri su nešto što je jako teško izbeći na internetu, bilo da tragate za nekim rešenjem za poziciju u igri u kojoj se nalazite, ili da jednostavno krstarite društvenim mrežama.

Kada se pre nekoliko nedelja na internetu pojavila gomila informacija za The Last of Us 2, otkriven je ceo tok priče, smrti karaktera i brojne druge stvari koje bi inače trebale doći kao šok za igrače tokom igranja. Problem sa spojlerima za ovaj naslov je što on tek treba izaći kroz nekoliko nedelja, a igrači do tada moraju izbegavati spojlere kako bi nekako očuvali doživljaj tokom igranja.

Šteta je već načinjena, ali je ovaj događaj motivisao Soni i Naughty Dog da se bore protiv spojlera na internetu. Novi trejleri za The Last of Us 2 na Youtube su objavljeni sa isključenim komentarima kako bi se sprečilo širenja detalja priče. Slična opcija je nedavno predstavljena na Twitter platformi, i Naughty Dog je već uveliko koristi, pošto je na najnovijem tvitu vezanom za ovu igru blokirana opcija za odgovore, a moći će da komentarišu samo oni koje Naughty Dog spomene, odnosno kome dozvoli.

Pročitajte još: Potrebno je minimum 100GB prostora za instaliranje The Last of Us 2

Opcija za blokiranje odgovora na Twitteru je trenutno dostupna kao eksperiment, a kasnije će verovatno postati dostupna svima. U nekom obliku, ova opcija čini da tvitovi izgledaju kao konverzacija između određenih osoba, dok ostali pratioci mogu pratiti šta se događa. Ako se razmislji malo bolje i izvan problema kako što su otkriveni detalji priče, ovo nije baš dobro rešenje.

Kada su u pitanju spojleri, blokiranje komentara dolazi kao odlična stvar za fanove. Time se onemogućava opcija za odgovor, a samim tim i potencijalno neslaganje, čime dobijamo klasično narušavanje slobode govora na internetu. To mnogi mogu iskoristiti za manipulaciju i jednostrani prikaz situacije, što u najgorem slučaju ljude može baciti u medijski mrak i od interneta načiniti nešto mnogo mračnije nego što je bila originalna ideja. I to sve sa izgovorom blokiranja spojlera.

The Last of Us 2 izlazi 19. juna.

Testing, testing…

A new way to have a convo with exactly who you want. We’re starting with a small % globally, so keep your 👀 out to see it in action. pic.twitter.com/pV53mvjAVT

— Twitter (@Twitter) May 20, 2020

The post Naughty Dog se protiv Last of Us 2 spojlera na Twitteru bori blokiranjem odgovora appeared first on PLAY!.

Original Article