Nastavak lančanog odustajanja od sajma potrošačke elektronike

0
148

Kao što smo naslutili, lista izlagača na CES-u ( Međunarodni sajam potrošačke elektronike) počinje da se smanjuje, jer odustaju najznačajnije kompanije. Odustali su Amazon, Meta i Twitter, a sada i Google, AMD i MSI.

PCPress.rs Image

Koje kompanije neće doći?

Na najvećem tehnološkom događaju u Los Anđelesu, neće se pojaviti najzačajniji tehnološki igrači. Počinje da se šuška o lančanom odustajanju i padu interesovanja za sajam. Razlog za odustajanja najvećih vezan je za povećan broj zaraženih u Sjedinjenim Američkim Državama. Jedna od najsvežijih koje su otkazale prisustvo jeste kompanija Lenovo. Nakon nje, otkazali su T-Mobile, AMD i MSI. Hisense je svoju konferenciju za štampu, koja je trebalo da se održi u glavnom holu LVCC-a, zbog bezbednosti ljudi promenio u virtuelni događaj. Google je poslao saopštenje u kojem otkazuje učešće iz bezbednosnih razloga.

Osim kovida, koji je zvaničan razlog za odustajanje od konferencije, glavni se razlog možda može tumačiti kao lančana reakcija na odustajanje najbitnijih. Kompanije kao što su Amazon, Meta, Google, Intel i sl. veliki su i važni tržišni igrači, koji sajmu daju na značaju i zbog kojih mnogi dolaze. Ako oni odustanu, velikom broju posetilaca i učesnika događaj neće biti interesantan.

Od kompanija koje su odustale ili zakazale predstavljanje u virtuelnom formatu, mogu se još izdvojiti Intel, Vaimo, AT&T, General Motors, HyperX, Nvidia, Pinterst i mnoge druge (lista je svakim danom sve bogatija).

Izvor: TheVerge

The post Nastavak lančanog odustajanja od sajma potrošačke elektronike first appeared on PC Press.Original Article