NASCAR Heat 4

0
25

Iako su Monster Games i 704Games ponudili održivo NASCAR igranje sa svojim NASCAR Heat serijama, činilo se da sede okrenuti leđima kada je trebalo ići u korak sa ostalim trkačkim serijalima. NASCAR Heat 4 je poslednja iteracija u nizu i ono što donosi za NASCAR obožavatelјe je priličan skok. Teško je raspravlјati da li je ikada postojala trkačka igra koja bi tako pravilno kopirala sport. Naravno, F1 serija Codemasters radi odličan posao, ali igranje NASCAR Heat 4 pokazaće vam koliko je auto sport uzbudlјiv.

Prošle godine serija NASCAR Heat je uronila u eSports, ali serija je i dalјe imala nekih problema sa igranjem. 704Games se udružio sa Motorsport Network-om radi učvršćivanja NASCAR licence do 2029. godine. Sigurno je reći da su Monster Games uradili odličan posao ne samo što je igrivost učinila održivom za eSports, već se čini da se NASCAR Heat 4 oseća kao prava trkačka igra sportskih automobila. Fizika automobila sada omogućava da zadnji kraj isklizne, kao mogućnost brzog podešavanja omogućavaju jednostavno podešavanje fokusiranja na čvrsto ili lagano rukovanje. Labavo rukovanje može da pruži brži automobil, ali sve zavisi od staze. Gume gube prianjanje i upravlјanje vremenom nestaje. Ako gume odu previše, naićićete sebe da se okrećete. Različite staze privlače različite stilove, jer se super brzi putevi fokusiraju na dodavanje gasa i driftovanja, dok se tri ovali fokusiraju na upravlјanje gasom i rad na pakovanju. Kratke staze uklјučuju teška kočenja, a putanje puteva uklјučuju preciznu vožnju.

Automobili u NASCAR Heat 4 se zaista osećaju kao da pilotirate automobilom od gotovo 4000 funti. Korišćenje Logitech G29 volana je apsolutno najbolјi način da se dobije potpuno iskustvo. Naći ćete se u trci krug za krugom u praksi samo da biste pobedili prolazno vreme. Svaka se staza oseća drugačije, a bolјe popločane staze su lakše iskustvo. Idite na neravnu stazu poput Las Vegasa i ne samo da ćete osetiti svaki udar, već automobil gubi stabilnost dok skače po asfaltu. Force feedback, čak i podrazumevan, odlično reaguje. Ova igra može da bude vežba ruku kada koristite volan.

Najbolјi način da kažete da NASCAR Heat 4 vrlo dobro ponavlјa NASCAR iskustvo je da sve što čujete analitičara kako priča tokom emitovanja je ovde. Postoje različite vrste trka i u zavisnosti od staze automobili će se skupiti ili će tokom vremena stvoriti prostor. Oštrenje dvadeset krugova za preticanje automobila pred vama je izuzetno korisno. Pronalaženje najbolјe linije i priprema dok radite na zadobijanju mesta je fantastično. Strategija guma takođe može da napravi ili prekine trku i to je u skladu sa kvalitetom AI u igri. Ako idete u pit-stop kasnije ili uzmete četiri gume, postoji verovatnoća da ćete duže izdržati i brže juriti.

Što se AI tiče, ovo je nešto od najbolјeg AI koji smo videli u trkačkoj igri. Nije savršeno, ali činjenica da AI konačno shvata da ste na putu i ​​ne pokušava da vas uništi je važno. U režimu karijere, ako nalјutite protivničke vozače, oni će vas juriti i smaknuti vas. AI ne sledi jednu liniju jer će se teturati i koristiti svest o tragovima. Ako je automobil brži i udara vas u leđa, to je jednostavno aspekt deonica trkačkih automobila jer pruža guranje. Ako se okrećete na stazi, AI će aktivno pokušati da izbegne olupinu. Takođe uzima u obzir strategiju pit-stopa i videćete kako se AI automobili međusobno trkaju i prolaze. Super je kad AI dođe iza vas i pokušava da vas pretekne kroz više krugova dok ih gledate kako idu jedan pored drugog. Jedini stvarni problem koji smo videli kod AI je da tačka pucanja u uglovima može da bude malo upitna, a prestignuti automobili ne moraju nužno da osete vođe. Sve su to stvari koje bi mogle da se patchuju.

Prošlogodišnji naslov malo je zaostao u pogledu vizuelnog prikaza u poređenju sa ostalim trkačkim igrama. Monster Games je potvrdio da ove godine igra pruža različite grafičke mogućnosti ako imate PS4 Pro ili Xbox One. Igrači mogu da odaberu kvalitet ili performanse u podešavanjima, a sa kvalitetom uklјučena igra zaista iskače. U dalјini su još kockice, ali igra renderuje dalјinu toliko bolјom ove godine. Boje i refleksije automobila zaista iskaču, a na stazi ima više detalјa kada se koristi opcija kvaliteta. Što se performansi tiče, grafička vernost ne trpi puno udaraca, ali brzina kadrova dobija dobro pojačanje. Čini se da ponekad postoji štucanje u bilo kom režimu, što može da vas izbaci iz fokusa. Osvetlјenje je još uvek dobro u Heat-u 4, posebno u noćnim trkama, ali trka na Iowa Speedway-u tokom dnevnog svetla je bila priličan prizor. Igra čak uklјučuje prelaze iz dana u noć koji pomažu uranjanju.

Monster Games i 704Games prošle godine su razmislili o svom načinu karijere i uveli zemljane trke u igru, a ove godine se vraćaju sa Tony Stewart-om. Zemljane trke su apsolutna radost i velika promena tempa. Igra uklјučuje devet zemljanih staza koje uklјučuju četiri stvarne staze (Eldora, Charlotte, Las Vegas, Texas), dve staze koje su preinačene u zemljane (Bristol, Richmond) i tri fantazijske staze. Bilo koji automobil iz prve tri serije može da se kreće bilo kojom stazom iz te serije, a jedna stvar koja preovlađuje u Heat 4 su putni kursevi. Staze poput Road America, Mid-Ohio i Watkins Glen su sveovde kako bi testirale vašu snagu.

Režim karijere omogućava vam da budete vozač ili vlasnik i započnete u bilo kojoj seriji koju želite. Ako samo želite da se vozite i krenete na vrhunski Monster Energy Cup, biće vam ponuđen automobil sa zadnjim markerima i moraćete da se probijate da biste bili primećeni za bolјe timove. Ako želite potpuno iskustvo, biti vlasnik je put do toga. Novac koji je osvojen u trkama ide za nadogradnju opreme i na kraju možete da kupite više automobila. Igrači imaju mogućnost stvaranja automobila ili da sede u trenutnom automobilu. Svaka pred trka sadrži komentare i kratak rezime kako su se stvari kretale. Automobili mogu da padnu pregled pre trke i imaju mehaničke kvarove tokom trke. Sve ove stvari dodatno doprinose onom istinskom NASCAR iskustvu.

Skokom u eSports, NASCAR Heat 4 dočekao je NASCAR World Challenge. Igrači mogu da se kvalifikuju i takmiče se sa šansom za napredovanje. Nažalost, ove sobe su bile prazne kad smo pokušali da uđemo. Glavni lobi nije bio. Igrači mogu da kreiraju privatne ili javne sobe i internet iskustvo je dobro prošlo bez ikakvih štucanja. Trke sa povremenim igračima predstavlјaju bol dok pokušavaju da vas unište i razbiju nacrt, ali ozbilјna grupa može da bude zabavna. Igra takođe uklјučuje trke sa podeljenim ekranom, tako da ovde postoje solidne opcije za multiplayer. Zvuk automobila je još jedan aspekt koji je tako dobro replikovan. Urlik ovih čudovišta oko staze, dok će vam spoter ući u uvo i obavestiti vas šta je u blizini. Soundtrack se sastoji od puno radio-rocka koji je u skladu sa NASCAR-om za bolјe ili gore. Uspostavlјanje kontakta s automobilom takođe zvuči autentično jer je to pravi metal na metalu.

NASCAR Heat 4 ispravlja to pravilnim kopiranjem NASCAR-a i trkanje je najbolјe što je serija videla. AI radi sjajan posao ne uništavajući iskustvo i bolјi je protivnik od online lјudi. Režim karijere i dalјe je dubok. Jedini udarac koji igra ima je da nema velikog novog modusa, ali napredak je dovolјan. Nećete se brinuti zbog toga kada se trkate. Osećamo predanost eSports-u koja je dovedena nakon nadogradnje akcije na stazi i vizuelni snimci dobijaju potreban skok da bi se smatrali glavnim igračem u trkačkim igrama. NASCAR fanovi bi apsolutno trebalo da pokupe NASCAR Heat 4.

NASCAR Heat 4 was last modified: april 5th, 2020 by ITN Team

The post NASCAR Heat 4 appeared first on ITNetwork.

Original Article