NASA odlaže Artemis misiju za septembar 2025. godine

0
51
nasa-odlaze-artemis-misiju-za-septembar-2025.-godine

PC Press Studio

PCPress.rs Image

NASA odlaže svoj povratak na Mesec programom Artemis. Artemis 2, koji je bio zakazan za lansiranje u novembru 2024., sada ima za cilj septembar 2025.

PCPress.rs Image

Cilj septembar 2025. godine

Ta misija od četiri osobe treba da leti oko Meseca, na sličan način kao i Artemis 1 bez posade. Što se tiče Artemisa 3, koji će ljude vratiti na površinu Meseca po prvi put od 1972. godine, sada je zacrtano za septembar 2026. godine. To su jedina kašnjenja koja je NASA za sada najavila.

U međuvremenu, između ostalih zabrinutosti, NASA je naišla na neke probleme sa sistemom za održavanje života. NASA je pronašla grešku u dizajnu kola. S obzirom na njegovu važnost za sistem održavanja života, agencija je smatrala da je sistem neprihvatljiv kakav jeste.

Odlaganje Artemisa usledilo je nakon neuspeha misije koja je želela da transportuje prvi američki komercijalni teret na Mesec. Astrobotic se nadao da će izvršiti meko sletanje na površinu Meseca sa svojim sletanjem Peregrine. Međutim, zbog nekih problema nakon lansiranja meko sletanje više nije moguće.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.