NASA objavila da traži volontere za simuliranje uslova života na Marsu

0
57
nasa-objavila-da-trazi-volontere-za-simuliranje-uslova-zivota-na-marsu

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

NASA je pozvala volontere da učestvuju u njenoj dvogodišnjoj simuliranoj misiji na Mars, CHAPEA 2. Tokom trajanja misije, koja će početi u proleće 2025., četiri izabrana člana posade biće smeštena u 3D štampanom staništu od 1.700 kvadratnih stopa u Hjustonu.

PCPress.rs Image

Isključivo američki državljani mogu da konkurišu

Stanište Mars Dune Alpha u NASA-inom svemirskom centru Johnson dizajnirano je da simulira kakav bi život mogao izgledati za buduće istraživače na crvenoj planeti, gde je okruženje surovo i resursi će biti ograničeni. Tamo trenutno živi i radi posada kao deo prve misije CHAPEA. Tokom svog boravka, volonteri će, između ostalog, obavljati poslove održavanja staništa i uzgajanja useva.

Stanište takođe ima sanduk od 1.200 kvadratnih stopa pričvršćen za njega za simulirane svemirske šetnje. Da bi se uzeli u obzir, kandidati moraju biti državljani SAD starosti od 30-55 godina, da dobro govore engleski i imaju master diplomu u oblasti STEM, plus najmanje dva godine profesionalnog iskustva, najmanje hiljadu sati upravljanja avionom ili dve godine rada na STEM doktorskom programu. CHAPEA 2 je druga od tri misije koje je NASA planirala za program, od kojih je prva počela 25. juna 2023.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.