Jedno od pitanja koje nas muči je hoće li Sony napokon predstaviti smartfon koji u potpunosti prati trend zaslona omjera stranica 18:9 i minimalističkih rubova oko njega. Budući da informacije koje vam donosimo stižu od Evana Blassa, vrlo pouzdanog izvora, gotovo sa sigurnošću možemo reći da je na renderu prikazan Xperia XZ2.

Pravu predodžbu nam kvari crna boja kućišta pa ne možemo biti sigurni koliki su zapravo rubovi, ali gornji i donji itekako postoje. Novi zaslon je neupitan i dijagonala mu iznosi 5,7″, vidljivi su “S Force” stereo zvučnici koji u suradnji s vibracijskim motorićem daju tzv. haptic feedback, a čitač otisaka prstiju je izbačen iz tipke power i premješten skoro na sredinu poleđine, na sigurnu udaljenost od kamere. Okvir uređaja je izrađen od aluminija, dok su prednja i stražnja strana staklene – vrata k bežičnom punjenju su otvorena. Nudit će se u crnoj, srebrnoj, zelenoj i ružičastoj boji.

Procesor je Snapdragon 845, glavna kamera ima otvor blende f/1,8, snima fotografije do 19 MP te 4K i super usporeni video (960 fps) u Full HD rezoluciji. Baterija je kapaciteta 3180 mAh.

Xperia XZ2 Compact trenutno nema render koji bismo podijelili s vama, ali dijeli većinue komponenti s većim modelom. Prva razlika je u materijalu pa je tako poleđina uređaja izrađena od polikarbonata otpornog na ogrebotine i to odmah eliminira bežično punjenje. Zaslon je dijagonale 5 inča, a baterija kapaciteta 2870 mAh. Nažalost, nema stereo zvučnike. Oba uređaja dolaze s Androidom 8.0 Oreo, što je sasvim očekivano jer su se i prethodnici mogli time pohvaliti. Službeno predstavljanje je u ponedjeljak, 26. veljače.Article source: https://mob.hr/napokon-znamo-kako-ce-izgledati-sony-xperia-xz2/