Nakon poskupljenja PS5, cena Xbox Series X/S konzola neće rasti

0
34

Portparol Microsofta potvrdio je da kompanija za sada nema planove da poveća maloprodajnu cenu Xbox Series X ili Xbox Series S u bilo kom određenom regionu.

Sony je zvanično povećao maloprodajne cene za PlayStation 5 u većini regiona sveta, uključujući Evropu, Veliku Britaniju, Kanadu, Aziju i Pacifik, Bliski istok i Latinsku Ameriku. Nove cene nude povećanje od 10% u Evropi i preko 6% u Velikoj Britaniji.

Dok su vesti naterale igrače da zabrinu zbog možda sličnih namera Nintenda i Microsofta ka njihovim igračkim konzolama, američki tehnološki gigant je otkrio da će za sada zadržati maloprodajnu cenu Xbox Series X/S kao i ranije.

Kada se Windows Central obratio Microsoftu da li će kompanija pratiti Sonijev potez da poveća maloprodajne cene za svoje nove konzole, portparol Majkrosofta je potvrdio da će cene ostati kao i ranije i da za sada nema planova za povećanje cena.

Takav potez će sigurno staviti kompaniju Microsoft u boljoj poziciji u odnosu na Sony na tržištima van SAD. Trenutno je Xbox Series S dostupan po maloprodajnoj ceni od 300 evra, dok PS5 Digital Edition košta 450 evra. To znači da možete platiti 33% manje da biste zakoračili u igre sledeće generacije ako odaberete Xbox Series S. Takođe, Xbox Series X je sada 10% jeftiniji od PS5 Disc Drive Edition u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Nakon poskupljenja PS5, cena Xbox Series X/S konzola neće rasti appeared first on PLAY!.

Original Article