Nakon 10 godina – stiže nastavak igre Reus

0
48
nakon-10-godina-–-stize-nastavak-igre-reus

Pre 10 godina, gejming industrija je bila drugačija nego danas i ovo je bilo zlatno doba za indie igre na PC-u. Došlo je do velikog interesovanja za igre koje nisu bile deo mejnstrim izdavaštva. Međutim, veliki broj ovakvih igara je imao problem da pronađe svoj put do publike, ali i da se održi. Mnoge od njih su pale u zaborav i nisu se izborile za svoje mesto u ovoj industriji. 

U toku te gejming ere stigla je i 2D igra Reus. U ovoj igri, igrači su mogli da preuzmu kontrolu nad ogromnim džinovima koji su imali moć da promene čitav svet i utiču na njegov razvoj.

Ova igra, za razliku od mnogih je uspela da se istakne i prodato je milion primeraka. 

Developer Reus-a, Abbey games je nakon ove igre izbacio nekoliko zanimljivih naslova kao što su: Renowned Explorers i Godhood. 

Sada su udružili snage sa izdavačem Firesquid Games i 10 godina nakon izlaska Reus – najavljen je Reus 2. 

“Originalni Reus je deceniju star, a u gejming svetu se mnogo toga promenilo za taj period. Uzbuđeni smo da predstavimo Reus 2 u novoj eri i da pokažemo šta sve ona može da donese onima koji žele da naprave sopstveni savršeni svet”, rekli su Maarten Wiedenhof, Manuel Kerseemakers i Adriaan Jansee, osnivači Abbey Games.

Sećate li se igre Reus? Da li ste je igrali nekad? Svakako, čak iako niste, to ne znači da ne možete da proverite kakav je to Reus 2 kada izađe. A datum izlaska je i dalje nepoznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Read More